Hoe ben je aan deze kamer gekomen?

“Deze kamer heb ik gevonden via een makelaar. Ik had me ook ingeschreven voor Facebookpagina’s en andere websites die helpen met het vinden van een kamer, maar dat hielp niet echt. Dit was mijn tweede bezichtiging, zodra ik de kamer binnenliep wist ik dat ik hier wou wonen.”

Wat betaal je voor je kamer?

“Ik betaal € 410 inclusief. Dat vind ik wel meevallen voor wat je ervoor terugkrijgt, ik zit vijf minuten van het station en loop vanaf hier zo de stad in. Ik betaal zelf de huur door te werken.”

Ben je tevreden met je kamer?

“Ja! Het is een superlocatie en hij heeft veel lichtinval. Ik heb de hele dag zon in mijn kamer, wat zijn voordelen en nadelen heeft. Omdat ik enkel glas heb kan het heel warm worden in mijn kamer en in de winter wordt het koud als ik de verwarming niet constant aan heb. Ik heb overigens ook inbouwkasten wat echt ideaal is, ook heb ik kleine bergruimtes waar lege flessen en mijn stofzuiger in kunnen.”

Waarom heb je gekozen voor deze inrichting?

“Ik vond het wel heel moeilijk! Bij mijn vader thuis is het niet zo goed ingericht, dus ik had me voorgenomen om mijn eigen kamer zo representatief mogelijk te maken, zodat ik me niet hoef te schamen als vriendinnetjes over de vloer komen. Mijn vader heeft een paar plankjes voor het raam getimmerd, zodat ik bij het raam kan zitten. Later is mijn hoekbank erbij gekomen, die maakt de kamer wel een beetje af. ”

Hoe kom je aan je spullen?

“Het is een combinatie van Action en Ikea, zoals bij iedere student! De stoelen heb ik gekregen, ik heb de rest van mijn spullen op deze aardse kleur gebaseerd. Ik wil nog wel iets op de muur boven het bed. Ik zit te denken aan kerstlichtjes met foto’s eraan vast met knijpers.”

Wat is het meest dierbare object in je kamer?

“Pebbles! Mijn dwerghamstertje. Hij zit in een kooitje in de kast. Ik wou een hondje of een ander huisdier, mijn vriend zei grappend dat ik maar eerst moest leren om voor een hamster te zorgen. Toen heb ik dezelfde dag nog een hamstertje in huis gehaald. Ik ben gek op hem! Ik laat hem in een balletje door de kamer heen rollen. In principe kun je het beestje een dag of twee met hetzelfde water en eten achterlaten, het is een perfect studentenhuisdier.”

Hou je je kamer een beetje netjes of ziet het er alleen zo uit voor de foto’s bij dit artikel?

“Ik hou mijn kamer vrij netjes. Ik ben zelf een chaotisch persoon, dus als ik dan ook nog een chaotische kamer heb komt het helemaal niet goed. De vloer blijft er een beetje vies uitzien, omdat er verfvlekken op zitten, eerst vond ik dit er wel cool uit zien. Maar nu wil ik het wel lamineren, als ik deze zomer er de tijd voor heb.

Wat heb je verstopt voordat wij langskwamen voor dit interview?

“Ik heb de dode orchideeën maar van de vensterbank geplukt. Dat stond een beetje slordig. O, ik had mijn was drogen, dat heb ik ook maar even weggestopt.”

In wat voor huis woon je?

“In dit appartement woon ik samen met een mannelijke student. Hij is bijna nooit thuis, wat eigenlijk ook wel chill is. Nu kan ik gewoon douchen en koken wanneer ik wil. Tegenover mij wonen er gezinnen en de twee appartementen boven mij worden ook bezet door studenten.”

Kijken we de volgende keer bij jou binnen? Dat kan! Stuur een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net. Wie weet staan we volgende week bij jou voor de deur!

Zoek je nog een (nieuwe) kamer? Kijk dan op Studentenkamers.nl. Reageren is gratis (plaatsen trouwens ook).