Hoe ben je aan deze kamer gekomen?

“Ik heb gereageerd op een advertentie op een kamerwebsite, ze hadden keus uit mij of drie andere geïnteresseerden. Zoals je ziet hebben ze voor mij gekozen. Ik was meer op zoek naar een studio, maar een volledig appartement voor mijzelf is natuurlijk helemaal niet verkeerd.”

Wat betaal je voor je kamer?

“Ik betaal € 530 maar ik krijg huurtoeslag, dus ik betaal € 390 kaal. Mijn kamer is 42 vierkante meter. Ik deel de kosten van gas, licht en water met mijn benedenbuurman.”

Ben je tevreden met je kamer?

“Ja! De locatie is perfect; ik woon dicht bij het Noorderplantsoen, ik loop zo de stad in en ik heb een appartement voor mijzelf. Wat wil je nog meer? Nou ja, aan de andere kant zou ik best nog een balkon willen en dubbel glas, in plaats van enkel glas.”

Hoe kom je aan je spullen?

“Ik heb veel van mijn meubels overgenomen van de vorige eigenaar; de bank, de eettafel, de salontafel en tv-meubel. De rest van de spullen heb ik bij Ikea gekocht. Ik heb hiervoor heel kort in Haarlem gewoond voor een stage, die kamer was ook al gemeubileerd. Ik heb eerder geen eigen meubels gehad.”

Waarom heb je gekozen voor deze inrichting?

“Omdat veel meubels bleven staan, heb ik de inrichting gewoon zo gelaten. Zoals je ziet in mijn slaapkamer, past mijn bed er net in. We hebben er wel een halve dag aan gespendeerd om dat bed erin te krijgen. Eerst wilden we het andersom erin zetten, maar toen bleek de hoofdsteun niet te passen onder de vensterbank, dus moesten we alles omdraaien.”

Wat is het meest dierbare object in je kamer?

“Mijn motor! Ah, nee, die staat niet in de kamer hè? Jullie moeten zo wel een foto van mijn motor maken hoor. Dan moet ik toch kiezen voor mijn basgitaar, ik heb vaker een basgitaar gekocht, maar bij deze had ik echt zo’n verliefd gevoel van ‘dit is ‘m!’. Onder mijn bureau staan koffers vol met platen, daar ben ik ook wel trots op.”

Hou je je kamer een beetje netjes of ziet het er alleen zo uit voor de foto’s bij dit artikel?

“Ik maak wekelijk schoon, behalve als ik het echt heel druk heb. Ik kijk wel altijd op tegen de afwas. Ooit heb ik een dode muis in de blender gevonden, maar dat had ik pas door toen ik hem aan het ‘aaien’ was tijdens het afwassen van de blender.”

Wat heb je verstopt voordat wij langskwamen voor dit interview?

“Eigenlijk niets. Had ik dat moeten doen? Ik heb geen geheimen voor jullie!”

In wat voor huis woon je?

“Een appartement! Hebben jullie mijn motor nou al gefotografeerd?”

Hoeveel huisgenoten heb je?

“Eigenlijk geen, maar ik deel de voordeur wel met mijn benedenbuurman. We spreken elkaar niet zo veel, omdat we beide ons eigen voorzieningen hebben. Ik krijg dagelijks vrienden over de vloer, dus ik verveel me gelukkig niet. Kom, ik laat je mijn motor zien.”

Kijken we de volgende keer bij jou binnen? Dat kan! Stuur een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net. Wie weet staan we volgende week bij jou voor de deur!

Zoek je nog een (nieuwe) kamer? Kijk dan op Studentenkamers.nl. Reageren is gratis (plaatsen trouwens ook).