Hoe ben je aan deze kamer gekomen?

“Ik heb me ingeschreven bij een makelaar, zo kreeg ik mailtjes wanneer er kamers beschikbaar waren. Hierdoor kon ik makkelijk een selectie maken van de kamers waar ik geïnteresseerd in was, en ze samen met de makelaar bezichtigen. Toen ik bij deze kamer ging kijken dacht ik meteen: dit is ‘m!”

Wat betaal je voor je kamer?

“Ik betaal € 380 per maand en mijn kamer is iets meer dan 17 m². Nou ja, ik mag eigenlijk niet zeggen dat ik het betaal, aangezien mijn ouders dat doen.” (lacht) “Ja, daar heb ik wel echt geluk mee!”

Ben je tevreden met je kamer?

“Ja, ik ben erg tevreden over mijn kamer. Ik heb de grootste kamer van het hele huis, dus iedereen is er ook best jaloers op. Dat zorgt er dan wel weer voor dat mijn kamer een soort verzamelplek is geworden voor vrienden, haha! Als ik iets mocht veranderen zou ik heel graag een piano in mijn kamer willen en het liefst ook nog een konijn, hamster, cavia of een ander dier met lieve oogjes… Maar ik denk niet dat mijn ouders hier zo blij mee zullen zijn…”

Waarom heb je gekozen voor deze inrichting?

“Mijn kamer bestaat uit twee delen door het tussenmuurtje. Ik vond het fijn om dat idee te behouden en daarom heb ik nu een slaap- en een zitgedeelte. Zo voelt het toch een beetje alsof ik een aparte slaapkamer heb. In het zitgedeelte heb ik twee banken tegen elkaar aangeschoven omdat ik het fijn vind om een grote bank te hebben zodat ik niet altijd op mijn bed hoef te zitten.”

Hoe kom je aan je spullen/meubels?

“Ik mocht veel overnemen van de oude bewoner. Het nog nieuwe laminaat mocht ik houden, de gordijnen en de kast heb ik ook overgenomen. Plus een deel van de bank, het andere deel heb ik laatst van mijn huisgenootje gekregen. De grote lamp die bij mijn bureau staat heb ik dan bijvoorbeeld weer van de buurman gehad. De rest heb ik vooral van de kringloop. O ja, mijn schilderij van Ikea kostte me maar € 11!”

Wat is het meest dierbare object in je kamer?

(lacht)“Mijn bed! Slapen is echt een van de dingen waar ik het meest van hou en mijn bed ligt zó lekker! Oh, en mijn Wii. Dat is wel echt een hobby van me. Met mijn huisgenootjes speel ik vaak Mario Party. Ik ben ook trots op mijn grote bank, mensen zijn er ook vaak jaloers op!”

Hou je je kamer een beetje netjes of ziet het er alleen zo uit voor de foto’s bij dit artikel?

“Vergeleken met de rest van het huis is mijn kamer heel erg schoon. Over het algemeen vind ik dat ik het nog best aardig doe. Ik ben alleen niet zo’n fan van afwassen, dus er blijft vaak vieze vaat staan. Oh, en flessen, die laat ik overal slingeren.”

Wat heb je verstopt voordat wij langskwamen voor dit interview?

“Behalve de vieze borden van gisteren als het goed is niks…”

In wat voor huis woon je?

“Ik woon in een rijtjeshuis in Assendorp. Het zit aan de grote weg, ik heb de Action en de Jumbo om de hoek dus dat is echt ideaal.”

Hoeveel huisgenoten heb je?

“We zijn in totaal met zijn achten. Ik en vier meiden, verder wonen er nog drie jongens. Ik eet vaak samen met één jongen, de rest zie ik af en toe voorbij komen. Die hebben er niet echt behoefte aan denk ik. Maar dat vind ik eigenlijk wel prima, zo krijg je niet van die situaties waarin iedereen geforceerd gezellig gaat zitten doen.”

Kijken we de volgende keer bij jou binnen? Dat kan! Stuur een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net. Wie weet staan we volgende week bij jou voor de deur!

Zoek je nog een (nieuwe) kamer? Kijk dan op Studentenkamers.nl. Reageren is gratis (plaatsen trouwens ook).