Binnengluren Lotte

Ben je tevreden met je kamer?
“Ik ben tevreden met mijn kamer, alleen zou ik mijn roze muur wel eens een ander kleurtje willen geven. Ik ben er nog niet uit welke kleur ik in de plaats daarvan zou willen hebben. Het was eerlijk gezegd nooit de bedoeling om de muur deze kleur roze te geven, het was eigenlijk een foutje bij het kopen van de verf, laten we maar zeggen. Ook zou ik wel een beige-kleurig tapijt willen in plaats van de rode die er nu ligt.”

Waarom heb je gekozen voor deze inrichting?
“Ik heb al best veel inrichtingen geprobeerd. Maar toen ik deze twee bankjes gratis kreeg bleke dit de beste opstelling, het past ook niet echt op een ander manier. De kamer ziet er op deze manier heel gezellig uit. Het woon- en slaapgedeelte is gescheiden van de wastafel en afwas en dergelijke, wat zorgt voor een gezellige sfeer.”

Hoe kom je aan je spullen/meubels?
“De bankjes heb ik dus gratis gekregen van een familievriend. Alle tafeltjes, het bed en kasten zijn van de ikea. Mijn ouders hadden geen zin om mijn hele ouderlijke kamer van thuis-thuis naar Groningen te verhuizen, dus was de Ikea de makkelijkste optie. Vandaar dus de bekende Lack-tafeltjes en andere typische Ikea-meubilair, maar het geheel zorgt voor een netjes uitziende kamer.”

Wat is het meest dierbare object in je kamer?
“Mijn meest dierbare dingen zijn de foto’s aan de muur en mijn Friends-poster. De foto’s omdat ze me aan alle leuke mensen doen herinneren met wie ik erop sta. De Friends-poster omdat ik die van mijn ouders heb gekregen, en omdat ik altijd Friends met ze keek vroeger.”

Hou je je kamer een beetje netjes of ziet het er alleen zo uit voor de foto’s bij dit artikel?
“Ik hou m’n kamer op zich redelijk netjes, vooral wel schoon. Soms weet ik alleen niet wat ik met kleding aan moet.” “Zou je zeggen dat alle kleren dus net zijn opgeruimd?” “Nee, ja misschien. Het is ook altijd een zooi in m’n kamer wanneer m’n vriendje er een tijdje is.”

Wat heb je verstopt voordat wij langskwamen voor dit interview?
“M’n schone ondergoed wat lag te drogen op mijn kamer.”

In wat voor huis woon je?
“Ik woon hier met vijf andere huisgenoten, in totaal met vier vrouwen en twee mannen. Inmiddels heb ik al veel huisgenoten versleten. Met twee daarvan ben ik altijd goed bevriend gebleven. Met mijn huidige huisgenoten hebben we geen huisavond meer en eten we ook niet samen, maar we kletsen wel eens op de gang.”

Kijken we de volgende keer bij jou binnen? Dat kan! Stuur een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze @Facebookpaginaof stuur een mail naar redactie@studenten.net. Wie weet staan we volgende week bij jou voor de deur!

Zoek je nog een (nieuwe) kamer? Kijk dan op Studentenkamers.nl. Reageren is gratis (plaatsen trouwens ook).