Hoe ben je aan deze kamer gekomen?

“Ik heb me aangemeld via Kamernet, ik heb toen een paar hospiteeravonden gehad, ongeveer vijf, en bij de andere kamers had ik niet echt een klik met de bewoners. Deze kamer was eigenlijk ook de enige waarvan ik dacht: ja die wil ik echt graag hebben. Ik was dus heel blij dat ik hem uiteindelijk ook kreeg!”

Wat betaal je voor je kamer?

“Ik betaal per maand € 300 inclusief. Mijn kamer is rond de 10 vierkante meter. Maar voor de plek waar ik zit, echt midden in het centrum, vind ik dat een prima prijs.”

Ben je tevreden met je kamer?

“Ja, ik ben wel tevreden maar als ik iets zou mogen veranderen dan zou ik hem iets groter maken haha! Ik mis nu wel een eettafel, dat zou ik fijn vinden omdat onze keuken ook niet heel groot is. Met een eettafel kun je toch met meerdere mensen eten en dat zou wel leuk zijn af en toe.”

Waarom heb je gekozen voor deze inrichting?

“Mijn hele inrichting is eigenlijk afgestemd op de ruimte die ik heb. De hoogslaper heb ik overgekocht van de vorige bewoonster. Ik heb de kastjes aan de muur gehangen omdat ik wel veel spullen heb, maar niet veel plek op de grond om het op te bergen. In de hoek van mijn kamer heb ik nog een hoge kast voor bijvoorbeeld kleren.”

Hoe kom je aan je spullen/meubels?

“Ik ben eigenlijk gewoon met mijn ouders naar Ikea geweest, haha! Een paar dingen, zoals het bureau en het bijzettafeltje, had ik al. De bank heb ik bijvoorbeeld wel weer nieuw gekocht. Dus we hebben eigenlijk nieuwe dingen met oude dingen gemixt. Voor de piano heb ik zelf gespaard, want die wilde ik echt heel graag hebben.”

Wat is het meest dierbare object in je kamer?

“Mijn piano is dan ook meteen waar ik het meest blij mee ben, ik kan echt niet leven zonder! Ik speel toch echt wel om de dag. Thuis heb ik een akoestische piano, maar die paste hier natuurlijk niet in. Het handige aan deze is dat er een volumeknop op zit en ik er een koptelefoon in kan doen, maar dat heb ik eigenlijk nog nooit gedaan; ik denk dat mijn huisgenootjes er ook niet zo’n last van hebben.”

Hou je je kamer een beetje netjes of ziet het er alleen zo uit voor de foto’s bij dit artikel?

“Ik probeer het wel aardig netjes te houden. Mijn kamer is natuurlijk niet erg groot, en dan wordt het al heel snel rommelig. Ik probeer één keer per week schoon te maken. Ik heb eigenlijk ook huisstofmijtallergie, dus ik zou het veel vaker moeten doen, maar het gaat wel prima zo!”

Wat heb je verstopt voordat wij langskwamen voor dit interview?

(lacht) “Normaal hang ik altijd kleren en handdoeken over de reling van mijn bed. Die heb ik wel even opgeruimd. Verder heb ik de echte rommel een beetje verstopt.”

In wat voor huis woon je?

“Ik woon midden in het centrum van Nijmegen, boven een leegstaand restaurant. Ik deel mijn gedeelte met vier meisjes. Hieronder wonen ook nog mensen, maar die spreken we niet zoveel. Met die vier meisjes deel ik ook de keuken en de badkamer. We studeren allemaal, en trekken ook met elkaar op dus dat is wel heel erg gezellig!”

Kijken we de volgende keer bij jou binnen? Dat kan! Stuur een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net. Wie weet staan we volgende week bij jou voor de deur!

Zoek je nog een (nieuwe) kamer? Kijk dan op Studentenkamers.nl. Reageren is gratis (plaatsen trouwens ook).