Hoe ben je aan deze kamer gekomen?

“Ik heb een account aangemaakt op Kamernet en toen heb ik één berichtje gestuurd over een kamer die ik leuk vond, dat was deze kamer. Ik kreeg eigenlijk meteen een reactie dat ik kon komen bezichtigen. Ik heb de kamer gezien en heb gelijk besloten dat ik deze kamer graag wilde huren. Alle overige mensen die wilden komen bezichtigen, kregen te horen dat de kamer verhuurd was. Ik had geluk dat ik één van de eerste was die kwam komen kijken, het is heel snel gegaan allemaal eigenlijk.”

Wat betaal je voor deze kamer?

“De kamer is als het goed is 18 vierkante meter en ik betaal er € 395,- per maand voor, dat is inclusief alles: gas, water, licht, tv, internet en alle overige kosten.”

Ben je tevreden met je kamer?

“Ja heel erg! Deze verdieping is redelijk nieuw dus alles was nog mooi, ik kon er gelijk in zonder er te veel aan te doen. Op één van de muren zaten wat vlekjes, die heb ik alleen overgeschilderd, voor de rest heb ik niks gedaan. Deze mooie vloer lag er ook al in. Ik mis alleen nog wat keukenmateriaal, zoals kleine scherpe mesjes, een maatbeker en dat soort kleine dingen. Ik woon hier ook nog maar twee maandjes, je kan niet alles tegelijk aanschaffen toch.“

Waarom heb je voor deze inrichting gekozen?

“Ik ben erg van de lichte kleuren, zoals je ziet is er veel wit en beige, lekker neutraal. Ik houd ook erg van roze maar ik wilde het niet te roze hebben, dus heb het bij wat roze accessoires gehouden. De kamer is niet zo heel groot dus als je allemaal donkere objecten in de kamer gaat zetten, wordt de kamer alleen maar kleiner. Vandaar een beetje de lichte kleuren. De kamer is wel een beetje raar qua indeling en die schuine wanden zijn niet heel handig, maar ik denk dat ik het best logisch ingericht heb zo. Ik wilde ook echt per se een zithoekje waar ik lekker kon relaxen met een mooie bank en een fijne plek om te eten.”

Hoe kom je aan je spullen/meubels?

“Ik heb eigenlijk alles nieuw gekocht, voornamelijk bij Ikea, en van tevoren heb ik alles wel zo uitgemeten dat het net paste. Ik wilde niet alles van Ikea dus ik ben ook wel naar andere woonwinkels geweest en heb daar dan bijvoorbeeld het bijzettafeltje gekocht. Ik heb ook een aantal dingen gekregen van mijn stagebegeleider zoals het koelkastje en de magnetron, erg lief!”

Wat is het meest dierbare object in je kamer?

“O, dan moet ik even goed nadenken. Ik heb eigenlijk alles nieuw gekocht dus alles is me dierbaar, maar als ik iets specifieks moet kiezen dan toch mijn roze servies. Dit heb ik van mijn opa en oma gekregen met Kerst omdat ik op kamers ging. Maar toch ook de foto’s boven mijn bed, zo heb ik mijn vrienden altijd een beetje bij me. En van vakantie heb ik dingetjes meegenomen zoals het geurding in de vensterbank, dat heb ik gekocht op Ibiza afgelopen zomervakantie.”

Hou je je kamer een beetje netjes of ziet het er alleen zo uit voor de foto’s?

“Op zich is het altijd wel zo netjes, ik houd niet zo van troepjes dus alles heeft wel echt een vaste plek. Maar af en toe sla ik de afwas wel een keer over omdat het dan zo weinig is dat ik dat de volgende keer meeneem, ik stapel het dan wel even netjes op natuurlijk. Soms ligt de tafel ook wel eens vol met van alles als ik weer met veel spullen van mijn ouders kom bijvoorbeeld. Maar ik wil het ook altijd wel netjes hebben als ik een weekend naar mijn ouders ga, dat als ik terug kom mijn kamertje lekker aan kant is.”

Wat heb je verstopt voordat wij langskwamen voor dit interview?

“Ik heb even snel de kleren die nog weleens over de stoel hangen in de kast gedaan, verder eigenlijk niks. Oh ja mijn make-upspullen liggen nog weleens verspreid over de tafel, die heb ik ook even snel opgeborgen.”

In wat voor huis woon je?

“Op de begane grond is er een kleding winkel, het huis begint dus pas op de eerste verdieping. Het huis is opgesplitst in twee delen, de eerste en tweede verdieping delen alles en hebben niks voor zichzelf behalve de kamer natuurlijk. De derde en vierde verdieping hebben allemaal een eigen keukentje maar delen wel de badkamer en de wc. Ik ben wel erg blij met mijn keukentje hoor!”

Hoeveel huisgenoten heb je?

“Ik heb negen huisgenoten, maar diegene die op de eerste en tweede verdieping wonen zie ik eigenlijk vrij weinig. De mensen op de derde en vierde verdieping zie ik wel vaker omdat ik natuurlijk de badkamer en wc met hun deel.”

Kijken we de volgende keer bij jou binnen? Dat kan! Stuur een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze @Facebookpaginaof stuur een mail naar redactie@studenten.net. Wie weet staan we volgende week bij jou voor de deur!

Zoek je nog een (nieuwe) kamer? Kijk dan op Studentenkamers.nl. Reageren is gratis (plaatsen trouwens ook).