Hoe ben je aan deze kamer gekomen?

“Via Facebook. Mijn moeder zag een berichtje dat deze kamer vrij was. Ze kende het meisje eigenlijk niet eens, maar mijn moeder heeft zoveel mensen op Facebook. Toen heb ik meteen gebeld en de volgende dag mocht ik langskomen. Na contact met de huisbaas mocht ik erin. Het maakte de vorige bewoonster niet uit wie er in kwam. Ik was gewoon de eerste, de snelste. M’n nichtje woonde trouwens jaren geleden op deze kamer. Ik weet nog toen ik haar kwam bezoeken, dat ik niet wilde laten zien dat ik een beetje jaloers was. Ik woonde zelf op dat moment in een heel klein kamertje. Nu, stom toevallig, woon ik er dus.” 

  

Wat betaal je voor je kamer?

“Per maand betaal ik iets meer dan € 400. Het is inclusief, dus internet en wasmachine zitten erbij in. Ik heb al een studie taalwetenschappen afgerond. Nu krijg ik geen studiefinanciering meer, helaas. Ik moet de huur betalen met het geld dat ik verdien met werken. En ik leen bij. Het lukt aardig. Ik sta niet rood, maar daar is ook alles mee gezegd. Studiefinanciering zou het een stuk makkelijker maken, maar ja…”

Ben je tevreden met je kamer?

“Ja. Hij is groot genoeg, ik kan al m’n spul erin kwijt. En ik heb nogal wat spul. Het is fijn dat het zo dicht bij het station is, want ik reis voor m’n studie heen en weer naar Groningen. Dat het zo hoog is vind ik ook mooi. Daardoor is het wel vrij koud, ook vanwege de schuifdeuren. Het waait een beetje door. Maar ik ben tevreden hoor. Als ik dan toch iets anders zou willen, dan zou het een ander behangetje zijn. Dat zat er al toen ik hier kwam wonen. En een televisieaansluiting zou handig zijn.”

  

Waarom heb je gekozen voor deze inrichting?

“Omdat ik het gewoon leuk vind. Ik ben al tien jaar het ouderlijk huis uit. De hele periode van studenten die denken ‘oh het maakt niet uit hoe het eruit ziet, als je het maar hebt’ ben ik wel een beetje ontgroeid. Ik vind het wel belangrijk dat het er leuk uitziet. M’n vorige kamers waren helemaal volgestouwd, dat waren bijna kringloopwinkels op zich. Toen ik hier kwam, en deze kamer is heel groot, wilde ik dat niet meer.”

  

Hoe kom je aan je spullen/meubels?

“Ik houd heel erg van de kringloop. Driekwart komt ook van de kringloop of de rommelmarkt. De rest komt van Ikea. Deze stijl is van mijn moeder. Ik heb dat een beetje overgenomen. Als ik op spullen uitgekeken ben, dan breng ik ze gewoon weer naar de kringloop. Dat groene stoeltje is het allereerste wat ik kocht toen ik op kamers ging. Zoiets zou ik bijvoorbeeld niet zo snel weg doen.”

  

Wat is het meest dierbare object in je kamer?

“Dat zal dan denk ik toch m’n laptop zijn.” (schiet in de lach.) “Ik heb niet echt foto’s of zo, daar heb ik nooit zoveel mee gehad. M’n boeken! Ja, Harry Potter zou ik zeker meenemen als er brand uitbreekt. Die vier blikken op de roze kast ook wel, want daar zijn dus vier verschillende versies van. Ik was heel blij toen ik uiteindelijk de vierde vond en het setje compleet had.” 

  

Hou je je kamer een beetje netjes of ziet het er alleen zo uit voor de foto’s bij dit artikel?

“Nou… Eén keer week is het wel zo netjes. Meestal hangen overal wel kleren, vooral over m’n bed. Het staat normaal gesproken ietsje voller. Ik stof wel eens in de twee weken, maar dat is wel zo’n beetje. Toen ik hier in kwam heb ik wel alles grondig schoongemaakt. Maar nu is dat minder.”

Wat heb je verstopt voordat wij langskwamen voor dit interview?

“Wat wil je horen?” (lacht) “Ik heb niks verstopt. Ik heb wel even wat kleren in de kast gedaan. Die liggen normaal gesproken op bed. En wat dingen die hier eigenlijk niet horen heb ik in de keuken neergezet. Maar ik heb niet even m’n vibrator in het laatje gelegd.” (lacht nog harder.)

  

In wat voor huis woon je?

“In een groot herenhuis en dan op één van de vier verdiepingen. Twee kamers, een keuken, een wc en een badkamer. Ik weet eigenlijk niet of dit vroeger één huis is geweest. Hieronder wonen twee meisjes. En hierboven wonen nog vier, of vijf meisjes. Dat zijn nu twee aparte studentenwoningen.”

  

Hoeveel huisgenoten heb je?

“Ik heb één huisgenootje, ook een meisje. Dit huis was altijd een gereformeerd bolwerk. Mijn huisgenootje en ik zijn een soort niet-gereformeerde nieuwe lichting. De huisbaas is ook veranderd en hem maakt het niet uit wie erin zit. Zolang ze maar geld betalen. Ik heb in die tien jaar tijd in best wat verschillende kamers gewoond voordat ik hier terechtkwam. Ik zou natuurlijk wel m’n eigen huisje willen hebben, maar als je het geld niet hebt, dan ben ik hier allang blij mee.”

Kijken we de volgende keer bij jou binnen? Dat kan! Stuur een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net. Wie weet staan we volgende week bij jou voor de deur!

Zoek je nog een (nieuwe) kamer? Kijk dan op Studentenkamers.nl. Reageren is gratis (plaatsen trouwens ook).