Hoe ben je aan deze kamer gekomen?

"Via via. De neef van mijn moeder had een collega en zijn vriendin is mijn verhuurder. Dus echt héél erg via via, haha. Ik had al drie keer gehospiteerd via Kamernet, dat vond ik helemaal kut. Er was nog wel iemand die deze kamer wilde hebben, maar die kon steeds niet komen kijken. Omdat er écht iemand in moest, heb ik hem toen gekregen."

Wat betaal je voor je kamer?

"Ik betaal € 500 per maand. In leen wel bij hoor, maar ik vind de kamer het zeker waard. Ik wilde iets met veel licht. Ik wilde ook niet op mijn bed moeten eten en dat is wel gelukt. Het is hier heel fijn. Als de zon schijnt, leg ik kussens op mijn balkon en lig ik heel fijn in de zon."

Ben je tevreden met je kamer?

"Ik ben heel tevreden! Ik verander steeds wel een beetje. Als ik op reis ben, probeer ik altijd iets mee te nemen voor mijn kamer. Zo heb ik laatst in Istanbul een heel leuk lampje gekocht. Ik heb ook een nieuw projectje: ik wil één van mijn muren volplakken met foto's, dus daar ben ik nu mee begonnen. "Ik wil ook nog heel graag een groot kussen. Ik zit vaak op de grond, dus dan is zo'n kussen wel fijn. Maar het is niet echt een prioriteit hoor, meer een leuk dingetje voor later."

Waarom heb je gekozen voor deze inrichting?

"Het begon allemaal met de kast, die wilde ik per se zo hebben staan. Niemand vond het echt een goed idee, omdat ik dan geen licht zou hebben bij mijn bed. Dat is ook wel zo, maar ik slaap 's nachts, dus dan is er sowieso geen licht. Daarom heb ik hem toch maar zo neergezet. Op deze manier is mijn slaapgedeelte van mijn woongedeelte gescheiden, dat wilde ik graag."

Hoe kom je aan je spullen?

"Ik heb heel veel tweedehands. Mijn bed en kastje had ik al, de stoelen komen van mijn opa. Mijn kleed heb ik van Marktplaats gehaald. Ik moest ook nog een boekenkast, maar daar vond ik kratjes leuker voor. Die heb ik bij een tweedehands winkel gekocht. Het koffiezetapparaat, ook tweedehands, is mijn baby. Ik heb hem van mijn ouders gekregen. Mijn broertje heeft mijn klok gemaakt, schattig hè? Ik heb hem gekregen toen ik uit huis ging. De kast is denk ik het enige nieuw aangeschafte, die komt van de Ikea. De bank was trouwens nog wel een intens dingetje. Ik heb hem voor € 32 tweedehands gekocht, maar hij paste niet de trap op. We hebben hem toen via de tuin naar boven getakeld."

Wat is het meest dierbare object in je kamer?

"Ik denk het kratje met al mijn plakboeken. Ze zijn niet heel oud, maar er zit heel veel in van reizen, of spulletjes die ik vind. Het zijn een soort dagboeken, maar dan met foto's."

Hou je je kamer een beetje netjes of is ziet het er alleen zo uit foto de foto'’s bij dit artikel?

"In vergelijking met andere kamers die ik heb gezien, is het heel netjes. Het is ook wel mijn enige leefruimte, dus daarom heb ik het idee dat ik ook niet echt dingen kan laten slingeren. Thuis bij mijn ouders kon ik gewoon naar de woonkamer gaan en doen alsof de rommel er niet was, maar nu kan dat niet meer. Ik streef ernaar om minstens één keer per week te stofzuigen. Voor de foto's heb ik wel speciaal opgeruimd, maar niet schoongemaakt. Dat zie je denk ik toch niet op de foto's."

Wat heb je verstopt voordat wij langskwamen voor dit interview?

"Volgens mij heb ik niks verstopt. Mijn schoolspullen lagen wel verspreid over de bank, dus die heb ik wel even samen geraapt, maar ik heb niks verstopt. Ik heb tot nu toe niks gênants..."

In wat voor huis woon je?

"Ik woon in best een raar huis. Het gebouw was van een woonvereniging, waar je kamers kon kopen. Doordat je subsidie kreeg, was het qua hypotheek heel goedkoop. Toen de subsidie wegviel, zat iedereen met een koopkamer die ze niet meer verkocht kregen. Toen is iedereen zijn kamer gaan verhuren. We hebben dus allemaal een andere huisbaas. Volgens mij woont alleen onder mij nog wel iemand die het echt heeft gekocht."

Hoeveel huisgenoten heb je?

"Volgens mij wonen we hier in totaal met zijn negenen. We hebben niet zo veel contact, maar in de toekomst willen we wel meer met het hele huis gaan eten. We kennen elkaar helemaal niet eigenlijk. Toch vind ik het niet zo erg dat we niet zo hecht zijn, want ik heb het ook best wel druk."

Kijken we de volgende keer bij jou binnen? Dat kan! Stuur een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net. Wie weet staan we volgende week bij jou voor de deur!

Zoek je nog een (nieuwe) kamer? Kijk dan op Studentenkamers.nl. Reageren is gratis (plaatsen trouwens ook).