Hoe ben je aan deze kamer gekomen?

“Via de SSH (Stichting Studenten Huisvesting, red.). Ik had veel geluk, omdat ik eerst in Utrecht heb gestudeerd stond ik al heel hoog op de wachtlijst. Overal waar ik op reageerde stond ik als eerste. Dit was de eerste kamer waar ik op gereageerd heb. Het zag er heel leuk uit en de prijs is vergeleken met de meeste kamers heel laag, zeker voor wat ik er voor krijg.”

Wat betaal je voor je kamer?

“270 euro per maand inclusief gas, licht, tv en water. Alleen voor het internet komt er nog een paar euro per maand bij op, maar ik weet niet precies hoeveel dat is.”

Ben je tevreden met je kamer?

“Ik ben heel blij met mijn kamer. Hij is heel ruim, daar komt bij dat ik ook nog een balkon heb. Het balkon zit ook precies aan de goede kant, in de zomer staat de zon er de hele dag op. Ik heb de grootste kamer in het huis. Ik wil wel nog veel meer dingetjes om aan mijn muur op te hangen, ik heb er namelijk nu maar twee posters hangen. Naast mijn bureau wil ik graag een grote fotocollage gaan maken, de foto’s daarvoor zijn al wel uitgezocht. Ik moet alleen nog even wachten tot ik stufi krijg.” (grijnst) “Ik wil nog ergens in mijn kamer een grote reliëftekening van ‘Abbey Road’ met de Beatles maken, maar ik weet nog niet precies waar.“Het enige waar ik minder blij mee ben is de afstand naar school toe, ik fiets iedere ochtend nog wel 20 minuten. Het centrum zit gelukkig wel bijna op kruipafstand.”

Waarom heb je gekozen voor deze inrichting?

“Die heb ik eigenlijk ‘gejat’ van de vorige bewoner. Hij had net als ik een hoogslaper met daaronder het bureau. Ik heb het zo gehouden omdat ik hierdoor een beetje een afscheiding heb van een woongedeelte en een slaap/werkgedeelte.”

Hoe kom je aan je spullen/meubels?

“Veel dingen hadden wij nog thuis. Mijn vader is een echte bewaarder en we hebben veel opslagruimte. Daar had ik wel heel veel geluk mee. De tafel en de bank hebben vroeger bij mijn vader in de woonkamer gestaan. Het bed heb ik via Marktplaats gekocht, net als het bureau. Allebei gelukkig heel goedkoop! Beide hadden we nog wel thuis, maar ik vond het bureau niet mooi en ik wilde graag een hoogslaper. In het vorige kerstpakket van mijn vader zat veel prullaria, die mocht ik allemaal hebben. En ik heb ook een paar versieringdingetjes zelf gemaakt.”

Wat is het meest dierbare object in je kamer?

“Mijn cavia’s! Ik wilde in Utrecht ook al heel graag huisdieren, maar mijn kamer was te klein. Toen ik hier net kwam wonen had ik toch wel een beetje heimwee. Thuis heb ik ook altijd dieren om me heen gehad. Dus heb ik voor sinterklaas van mijn vader de cavia’s gekregen. Ze worden graag vertroeteld en als ik aan het leren ben heb ik vaak één van twee op schoot. Die komt dan heerlijk tegen me aan liggen. En het zorgt voor geluid in mijn kamer! Ik kan niet goed tegen stilte, dus ik vind het heel leuk als ze piepen of rondjes rennen door hun kooi.”

Hou je je kamer een beetje netjes of ziet het er alleen zo uit voor de foto’s bij dit artikel?

“Mijn kamer is veruit de netste van het huis denk ik, haha. Ik stofzuig twee of drie keer per week. En altijd een keer extra als ik bezoek krijg. Als mijn kamer een rommel is, dan is mijn hoofd dat ook. Ik heb er een hekel aan als mijn vieze afwas in mijn kamer blijft staan. Ik was ook iedere dag wel minimaal twee keer af.” (lacht)

Wat heb je verstopt voordat wij langskwamen voor dit interview?

“Geloof het of niet, maar eigenlijk niets! Ik heb wel een keer extra gestofzuigd, haha.”

In wat voor huis woon je?

“Ik woon op de derde verdieping in een oude flat, in een gewone woonwijk. Mijn buren zijn vooral jonge stelletjes en jonge gezinnen. Alleen mijn onderbuurvrouw is een alcoholiste van een jaar of 45…” (giechelt) “Het huis zelf is best klein. De gang en de keuken zijn behoorlijk smal. Maar ze zien er wel heel leuk uit! De gang is helemaal behangen met posters en pagina’s uit tijdschriften. En in de keuken staat een paspop in de vorm van een zwangere vrouw, heel erg leuk!”

Hoeveel huisgenoten heb je?

Ik heb twee huisgenoten, twee jongens. Ik ben veruit de jongste, maar gelukkig zijn ze heel aardig! We doen niet heel veel samen, we hebben geen afgesproken avonden waarop we samen koken of zo. Soms zitten we wel samen ’s avonds. Ik heb het goed getroffen denk ik. Ze zijn heel aardig en behulpzaam! En vergeleken bij de meeste studenten die ik ken zijn ze nog best schoon. Alleen aan het geboer en geruft moest ik nog wel wennen in het begin, haha.”

Kijken we de volgende keer bij jou binnen? Dat kan! Stuur een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net. Wie weet staan we volgende week bij jou voor de deur!

Zoek je nog een (nieuwe) kamer? Kijk dan op Studentenkamers.nl. Reageren is gratis (plaatsen trouwens ook).