Wat houdt je bijbaan in?

“Ik ga ’s nachts met een ploeg naar Primark om daar de kledingrekken weer bij te vullen. Vaak ligt er ook nog wat terug te hangen kleding van overdag, die ruimen wij dan even op. Mijn taak is ook om de administratie bij te houden, dus of mijn collega’s aanwezig zijn of niet. Dit laatste doe ik vooral thuis nadat ik terugkom van werk.”

Hoeveel uur in de week werk je naast je studie?

“Dit verschilt per week. Meestal 8 tot 16 uur per week, maar in de vakantie werk ik fulltime. Als het geen vakantie is, werk ik meestal in de weekenden. Mijn werkdag begint om 21:00 en dan ga ik door tot 06:30. Ritmeproblemen heb ik niet, ik slaap een paar uurtjes en ga dan gewoon door met mijn dag. Ik heb vroeger ook nachtdiensten gewerkt bij de politie, dus ik ben gewend aan slapen op onregelmatige tijden.”

Wat verdient het?

“Ik verdien 150% omdat ik ’s nachts werk. Dus het is prima verdienen, maar ik doe het niet daarvoor. Ik wil graag bezig zijn. Mijn collega’s zijn leuk en ik heb een prima werkgever, dus ik ben tevreden.”

Hoe ben je aan je baan gekomen?

“Via ASA, ik zocht op internet naar een bijbaantje. Toen zag ik een oproepje voorbij komen voor de Primark. Ik wist dat een vriend van mij bij een andere vestiging van Primark werkt, dus heb ik hem gevraagd naar zijn ervaring. Hij was positief, dus ik heb gereageerd op de vacature. Ik ben in dienst voor ASA bij de Primark, dit is een apart team van de werknemers van Primark.”

Wat is het meest opvallende dat je hebt meegemaakt in deze bijbaan?

“Eigenlijk niet zo veel, ’s nachts is de winkel namelijk gesloten. Nee, ik heb niet meegemaakt dat er baby’s achtergelaten werden, wel vaak kledingstukken die mensen kwijt zijn geraakt. Dat ruik je wel hoor, of een kledingstuk van iemand is of dat hij uit de winkel komt.”

Wil jij ook bij Primark werken? Kijk dan op asatalent.nl voor info over bijbanen bij Primark in verschillende steden.