kwantum
Bron foto: Open Hours

Wat houdt je bijbaan in?

“Ik heb niet echt een vaste taakomschrijving. Als je wordt aangenomen bij Kwantum, word je eerst intern opgeleid zodat je op elke afdeling kunt staan. Ik kan dus bij de gordijnen staan, bij de tapijten maar ook bij de lampen. Daarnaast moet je natuurlijk de kassa kunnen bedienen en achter de balie bij de klantenservice kunnen zitten. Wij zijn dus eigenlijk overal inzetbaar.”

Hoeveel uur in de week werk je naast je studie?

“Iets van 10 uur in de week. Ik werk meestal op koopavond, dat is hier op vrijdag, en zaterdag de hele dag. Op zich is het goed te combineren met school hoor, ik word ver van tevoren ingepland dus ik kan er rekening mee houden met mijn schoolwerk. Ik kan dus lekker veel werken, dat is ook wel nodig om rond te kunnen komen en leuke dingen te kunnen doen.”

Kun je ervan rondkomen?

“Als ik mijn loon bij mijn stufi optel, kan ik er prima mee uit de voeten. Als 18-jarige verdien je natuurlijk nog niet zo veel, ik krijg ongeveer € 4,25 per uur. Voor nu is het prima hoor, ik kan alleen niet echt sparen omdat ik nog niet zo veel verdien. Veel van mijn loon gaat nu dus voornamelijk op aan leuke dingen doen met vrienden.”

Hoe ben je aan je bijbaan gekomen?

“Ik had geen werk en bedacht me ineens dat het eens tijd werd voor een baantje en wat meer geld. Ik ging gewoon op internet zoeken en kwam toen op de website van Kwantum terecht. Ik zag dat ze een vacature hadden in de stad waar ik woon dus ik heb meteen online gesolliciteerd. Een paar dagen later werd ik gebeld en mocht ik op gesprek komen. Twee weken later was ik er al aan het werk, het is allemaal heel snel gegaan eigenlijk.”

Wat is het meest opvallende dat je hebt meegemaakt in deze bijbaan?

“Nou ja niet zozeer het opvallendste, maar de blijheid van mensen als je ze hebt geholpen valt mij erg op. Als ik mensen heb kunnen helpen en ze met een glimlach op hun gezicht de winkel verlaten, geeft me dat echt een goed gevoel. Daar haal ik toch wel voldoening uit. Daarom ben ik ook zo blij met mijn bijbaantje en hoop ik dat ik hier nog wel een tijdje kan blijven werken.”

Elke twee weken interviewen we een student over zijn of haar bijbaan. Heb jij een toffe bijbaan en wil je daarover geïnterviewd worden in deze rubriek? Stuur dan een tweet naar @studentennet , laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net.

Zoek jij nog een bijbaan? Kijk op Studentenbaan.nl of er iets voor je bij zit.