Wat houdt je bijbaan in?

“Ik fotografeer voor Stappengroningen.nl, die wordt ingehuurd door verschillende kroegen om klanten vast te leggen. Ik sta vaak in Chupitos en Het Feest, daar loop ik dan rustig rond en meestal komen mensen op je af voor een foto. Soms willen mensen ook met mij op de foto, dat is wel leuk, ook al wil ik zelf zo weinig mogelijk op de foto. Het is heel leuk werk, maar aan het eind van de avond zit je wel onder het bier.”

Hoeveel uur in de week werk je?

“Ik werk tussen de 8 à 9 uur per week. Ik fotografeer op donderdag, vrijdag en zaterdagavond van 01:00 tot 04:00 uur ‘s nachts. Ik loop op het moment stage, vrijdagochtend moet ik weer klaar staan. Dit is wel zwaar maar het is maar één dagje waarbij ik dus tot vier uur door moet en erna weer naar stage moet.“

Kun je ervan rondkomen?

“Ik verdien wel veel per uur, maar maak niet zo veel uren. Op zich zou je er wel redelijk van rond kunnen komen, maar ik leid graag een luxeleventje. Zelf leen ik nog geld van DUO. Ik ben namelijk net naar het centrum van Groningen verhuisd, dat was best prijzig. Ik heb hiervoor een andere baan gehad waar ik veel meer mee verdiende, maar ik heb veel liever dat ik uitkijk naar het werken: het is ook een beetje uitgaan voor mij.”

Hoe ben je aan de baan gekomen?

“Een oud-klasgenoot van mij werkt al een tijdje als fotograaf van Stappengroningen.nl. Ik zei altijd al tegen hem dat ik ook heel graag als fotograaf aan de slag wou. Toentertijd hadden ze geen mensen meer nodig, dus toen nam ik een andere baan. Toch vroeg ik er wel voor de grap elke week naar, opeens was zijn reactie “Ja, ze zoeken nog iemand.” Ik heb meteen gemaild en heb de baan gekregen. Ik zei ook altijd al dat ik al het andere aan de kant zou zetten als ik als fotograaf bij Stappengroningen.nl aan de slag zou kunnen, dus dat heb ik toen ook gedaan.”

Wat is het meest opvallende dat je hebt meegemaakt in deze bijbaan?

“Ik liep een keer van kroeg naar een andere kroeg, toen zag ik midden op straat twee meisjes plassen. Jongens zie je dat wel eens doen, maar het was nieuw voor mij om meisjes hun behoefte midden op straat te zien doen. Dat blijft me altijd bij. Voor de rest zijn dronken mensen best voorspelbaar, en heel grijpgraag. Het gebeurt heel vaak dat meisjes naar mijn kont en geslachtsdeel grijpen. Er wordt wel veel met me geflirt, maar ik kan daar sowieso niet op ingaan. Tijdens werktijd mag je niet daarmee bezig zijn, wat je naderhand doet moet je zelf weten.”

Elke twee weken interviewen we een student over zijn of haar bijbaan. Heb jij een toffe bijbaan en wil je daarover geïnterviewd worden in deze rubriek? Stuur dan een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net.


Zoek jij nog een bijbaan? Kijk op Studentenbaan.nl of er iets voor je bij zit.