1. Wat houdt je bijbaan in? 

“Ik beantwoord vragen van klanten van Philips die binnenkomen via Facebook en Twitter. Dit doe ik zowel overdag als ’s nachts. De nachtdiensten trok ik in het begin prima, vooral omdat je weet waar je het voor doet. Je verdient ’s nachts namelijk 1,5 keer zoveel.

“Maar ons team is nu uitgebreid en de verleiding is groot om de nachtdiensten af te staan of ze te ruilen voor een dagdienst, omdat ik het steeds minder chill vind. Als ik twee nachtdiensten heb, ben ik er minstens vier dagen mee bezig. Ik zie ertegenop, omdat ik die dagen m’n vrienden nauwelijks zie en je bent daarna echt kapot.” 

 

2. Hoeveel uur in de week werk je naast je studie? 

“Per week werk ik tussen de 20 en 28 uur. Dat is goed te combineren met mijn studie, behalve dus als ik de nachtdiensten draai. Maar gelukkig doe ik die nu veel minder. Als ik die diensten niet zo makkelijk kon ruilen met collega’s, dan was ik hier denk ik niet blijven werken.”

 

3. Kun je ervan rondkomen?

“Ja, zeker! Ik krijg wel ook nog stufi en ik leen bij om te sparen.”

 

4. Hoe ben je aan dit baantje gekomen?

“Ik zocht een baantje en ben toen bij de vacatures op de website van Randstad gaan kijken. Toen kwam dezelfde soort baan voorbij, maar dan voor KLM. Ik ben toen op gesprek geweest en werd daarna gevraagd of ik misschien geïnteresseerd was om bij Philips te werken. De teams van beide bedrijven vallen onder hetzelfde tussenbedrijf ‘CX Company’. Ik was zeker geïnteresseerd, want dat was een compleet nieuw team en dat zag ik als een uitdaging.”

 

5. Wat is het meest opvallende dat je hebt meegemaakt in deze bijbaan?

“Oei. Mensen sturen wel hele rare dingen, pornofilmpjes bijvoorbeeld. Of hele nare cases waarbij iemand zichzelf verbrand of gesneden heeft. Maar er komen ook hele leuke dingen voorbij. Mensen die hele odes aan hun tandenborstel of AirFryer sturen via social media. Verder heb ik hele leuke collega’s, met wie ik tafeltenniscompetities houd en tijdens de nachtdienst wel eens een film kijk als het heel rustig is.”
 

 

Beeld: Unsplash/Damian Zaleski