Wat houdt je bijbaan in?

“Als privé-chauffeur rijd ik hoofdzakelijk mensen met een hoge functie bij grotere bedrijven. Zij zijn vaak erg druk. Met een chauffeur kunnen zij in de auto telefoontjes plegen en e-mail verwerken. Daarnaast heb ik ook klanten die vanwege hun gezondheid zelf niet kunnen rijden. Ik start meestal vanuit Groningen, maar ook wel vanuit Zwolle of Leeuwarden. De klanten moeten veelal naar de Randstad of naar het zuiden en ’s avonds weer terug naar huis.”

 

Hoe ben je aan deze baan gekomen? Waarom deze baan?

“Ik heb me aangemeld nadat ik op internet een advertentie zag. Ik kwam op een wachtlijst en een half jaar later kreeg ik een mailtje. Ik moest langskomen in Breda om een rijtest te doen. Ook keken ze of ik representatief ben. Dat is nu bijna twee jaar geleden. Het is een heel leuke baan: ik rijd graag auto en ik vind het leuk om zakenmensen te rijden. Je leert interessante mensen kennen die bij mooie bedrijven werken. Daarbij kom je op allerlei plaatsen; in heel Nederland, maar ook in België en Duitsland.”

 

Hoeveel uur in de week werk je naast je studie?

“Het verschilt per week hoe vaak ik werk. Je kunt zelf via internet aangeven op welke dagen je beschikbaar bent. Daardoor kan ik het heel gemakkelijk combineren met mijn studie. Ik kan ongeveer twee tot drie keer per maand een hele dag werken. Dat is ideaal: dan breng ik ’s ochtends iemand weg en rijd ik hem ’s avonds weer naar huis. Dan krijg ik tussendoor betaald om te wachten. Ik heb het grootste gedeelte van mijn bachelorscriptie tijdens mijn werk geschreven.”

 

Kun je ervan rondkomen?

“Omdat ik niet elke maand evenveel werk, verdien ik ook niet elke maand hetzelfde. Ik krijg prima betaald (vanaf 23 jaar €9,97, red.), maar ik ben er niet van afhankelijk. Overigens werk ik altijd voor hetzelfde uurloon. Ik werk eigenlijk nooit ’s avonds of in het weekend.”

 

Wat maak je mee met je werk?

“De gesprekken die je voert zijn natuurlijk vertrouwelijk, daar kan ik niets over vertellen. Maar ik vind het leuk dat ik een inkijkje krijg in grote bedrijven, ik zie hoe de dagen van directeuren eruitzien. Sommige klanten rijd ik vaker, dat is prettig. Je weet wat je kunt verwachten en wat hun voorkeuren zijn. Dan weet je bijvoorbeeld of ze een navigatie in hun auto hebben, of dat je je moet voorbereiden op de rit. Het leukste wat ik heb meegemaakt is dat ik een stage heb gekregen via een klant. We raakten in gesprek over mijn opleiding – voor veel directeuren is human resources een actueel onderwerp – en hij was erg geïnteresseerd. Voor ik het wist werd ik voorgesteld aan mensen in het bedrijf en had ik een stage.”


Zoek je nog een bijbaan? Kijk op Asatalent.net of er wat voor je bij zit. Lijkt een bijbaan als privé-chauffeur je wel wat? Kijk dan op de de website van Easy Way.