Wat houdt je bijbaan in?

“Mijn bijbaan bestaat voornamelijk uit het helpen van klanten aan de balie en het bakken van patat en snacks. Ook het schoonmaken en netjes houden van de winkel hoort daarbij. Daarnaast heb ik nog andere verantwoordelijkheden, zoals administratief werk. Ik schrijf producten af, bestel nieuwe producten en regel geldzaken zoals het afstorten van de kluis. Ook open en sluit ik de winkel en werk ik nieuwe medewerkers in.”

Hoeveel uur in de week werk je naast je studie?

“Het verschilt een beetje, maar toch al gauw zo’n 14 uur in de week. Dit is verspreid over twee dagen, de ene dag wat meer uren dan de andere. Op dit moment is het vrij druk naast mijn studie. In principe is het wel goed te combineren, maar op dit moment zit ik midden in mijn tentamens en komt het soms wat slechter uit.”

Kun je ervan rondkomen?

“Ja. Als ik een goede maand heb verdien ik een paar honderd euro. Bij Smullers hebben we geen last van de crisis, mensen gaan altijd voor een bakje patat met een beetje mayo haha.”

Hoe ben je aan je bijbaan gekomen?

“Eerder werkte ik ook in een winkel op het station, daar werd mijn contract niet verlengd. Mijn toenmalige baas tipte mij dat Smullers op zoek was naar medewerkers voor een nieuw tweede filiaal. Ik heb toen gesolliciteerd en ben aangenomen. In eerste instantie zou ik bij Swirls gaan werken maar die ging toch niet open. Aangezien ik al ervaring had met patatbakken werd ik aangenomen bij de Smullers. Ik werk hier inmiddels bijna een jaar denk ik.”

Wat is het meest opvallende dat je hebt meegemaakt in deze bijbaan?

“Je maakt veel mee hier op het station. Het meest opvallende is dat ik een keer bedreigd ben om een kroket. Echt waar. Iemand had twee kroketten besteld, hij at ze deels op en had vervolgens geen trek meer. Toen ik weigerde om zijn half opgegeten kroket terug te nemen bedreigde hij me. ‘Als je me nu niet 1,50 teruggeeft, trek ik mijn geweer’, zei hij. Ik ben kalm gebleven en uiteindelijk is hij vertrokken. De politie is toen ook nog langsgeweest.”

Elke twee weken interviewen we een student over zijn of haar bijbaan. Heb jij een toffe bijbaan en wil je daarover geïnterviewd worden in deze rubriek? Stuur dan een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net.

Zoek jij nog een bijbaan? Kijk op Studentenbaan.nl of er iets voor je bij zit.