Wat houdt je bijbaan in?
“Ik transporteer huurauto’s en lease-auto’s binnen Nederland. Ik vervoer auto's tussen huizen van klanten en autogarages. Ik reis heen of terug met het openbaar vervoer. Easy Way probeert het zo goed mogelijk te combineren met andere klusjes, dus het kan zijn dat ik ook weer terug ga met een auto, of een klein stuk richting Assen kan rijden, waar ik woon.“Het kan zo zijn dat ik de ene keer in een nieuwe Audi A6 rijd en de andere keer een gebruikte Citroën C3. Als je echt geluk hebt rijd je in een supercar, maar dat komt helaas niet zo vaak voor. Ik heb 30.000 kilometer gereden in anderhalf jaar, als het niet meer is, en in 150 verschillende typen auto’s. Ik kijk er naar uit om te werken: ik ben echt heel blij met mijn baan. Ik word ook per uur betaald, dit gaat in als ik in de trein stap. Het is gaaf, je rijdt in een dure auto, in een net pak. Je ziet mensen hun nek omdraaien om te kijken naar een jonge jongen die formeel gekleed in een dure auto zit. Dat geeft ook wel een ego-boost.

“Het werk verveelt nooit, ik heb heel veel vrijheid. Ik krijg gewoon betaald om in auto’s te rijden! Ik ben overal geweest in Nederland en ik heb grotendeels geen navigatie meer nodig. Onderweg lekker Radio Veronica luisteren, ik hou namelijk heel erg van rockmuziek. In de trein kan ik leren of series kijken, ik vermaak me meer dan prima tijdens het werken.”

Hoeveel uur werk je in de week?
“Ik werk het liefst een dag per week; zo’n 8 tot 10 uur per week. Je geeft elke week aan wanneer je kan en dan word je een dag van te voren op de hoogte gesteld over hoe of wat. Eén dag in de week heb ik geen college, ik plan het altijd op die dag, dit is meestal vrijdag.”

Kun je er van rondkomen?
“Ik woon nog thuis, dus dat is prima te doen. Mijn loon ligt boven het gemiddelde, dit geld gebruik ik om tripjes te maken. Ik hou er van om te reizen, daarom past dit bijbaantje nu ook zo goed bij me.”

Hoe ben je aan je baan gekomen?
“Mijn stiefvader had contact gehad met Easy Way, via via heb ik gesolliciteerd. Je moet door een sollicitatieprocedure heen voordat je aangenomen wordt, zo moet je eerst soort van tweede rijexamen doen en er wordt gecheckt of je geen crimineel verleden hebt. Voor deze baan worden alleen studenten aangenomen, omdat die gratis kunnen reizen. Op het moment werken 1.600 studenten als hikers en privéchauffeurs.”

Wat is het meest opmerkelijke wat je hebt meegemaakt?
“Elke dag is anders: ik heb ongelukken zien gebeuren, brandende auto’s en zo. Ik heb een keer gehad dat mijn auto midden op de afsluitdijk geen gas meer wilde geven. Ik heb ook gehad dat in een gloednieuwe auto opeens allemaal rode lampjes begonnen te knipperen en dat ik hem naar de garage moest brengen, bleek er meteen al een lek in te zitten. “Ik heb wel eens schade gereden, met een Audi A6. Ik wilde de parkeergarage uitrijden en nam de bocht te klein. Op dat moment wil je echt heel ver weg rijden en niet meer terug komen. Het moment dat je naar het hoofdkantoor moet bellen is wel vervelend, maar zij gaan er goed mee om: het kan altijd een keer gebeuren.”

Wil jij ook als hiker aan de slag? Kijk dan op Easyway.nl