Wat houdt het hebben van een webshop in?

“Het is eigenlijk vergelijkbaar met een parttime baan, misschien is het zelfs nog wel iets meer. J’adore Jewelry is een webshop waar je sieraden kunt kopen, maar ook materialen om zelf sieraden te maken. Ik doe alles zelf: van inkoop tot verzenden. De inkoop is niet alleen het uitzoeken van spullen, maar er moeten ook allerlei papieren in orde worden gemaakt: het moet natuurlijk wel door de douane komen! Als het eenmaal binnen is, sorteer ik alles, tel ik het uit en zet ik het op de foto. Daarna kan het online voor de verkoop.“Ik ben ook erg veel bezig met social media, marketing en promotie. Klanttevredenheid vind ik belangrijk, dus eigenlijk ben ik 24/7 bereikbaar voor mijn webshop.”

Hoeveel uur per week ben je er naast je studie mee bezig?

“Dat verschilt. Als ik naar school ga, ben ik er zo’n 4 à 5 uur mee bezig, maar op vrije dagen werk ik alles bij en werk ik wat vooruit. Dan kom ik soms wel aan de 10 uur.“Het is af en toe wel lastig te combineren. Soms zit ik tot middernacht de bestellingen te verwerken, of sta ik om 4 uur ‘s nachts de post te regelen… En dan moet ik de volgende dag gewoon colleges volgen. Het is soms wel zwaar, maar ik vind het leuk om te doen, dus dat scheelt!”

Kun je ervan rondkomen?

“Ik kan mijn studie en dagelijkse leven er goed van betalen. Het is overigens geen goedkope bijbaan: ik ben ook veel geld kwijt aan inkoop en investeringen. Toch gaat er maandelijks nog een bedrag naar mijn spaarrekening. De eerste twee jaar van mijn studie heb ik bij moeten lenen, maar sinds vorig jaar hoeft dat niet meer.”

Waarom heb je ervoor gekozen om een webshop te starten?

“Ik heb hiervoor een mbo-opleiding marketing & communicatie gedaan. Tijdens die opleiding organiseerde ik onder de naam Katozz Events evenementen voor jongeren vanaf 14 jaar. Toen ik op mezelf ging wonen, stopte ik hiermee, maar Katozz stond nog wel ingeschreven bij de Kvk.Eind 2013 ging ik als afleiding armbandjes maken en door mijn KvK-nummer kon ik goedkoop inkopen doen bij de groothandel. Uiteindelijk had ik natuurlijk veel te veel materialen, dus besloot ik het online te verkopen. En van het een kwam het ander: in februari 2014 schreef ik J’adore Jewelry in bij de KvK en in maart ging ik echt van start.”

Wat is het meest opvallende dat je hebt meegemaakt voor je webshop?

“Ik kreeg laatst een mailtje van een mevrouw, die vroeg waar ik de spullen verkocht en of ik misschien ook een website had. De link staat echt overal vermeld, dus dat vond ik wel grappig. Ook kreeg ik een keer een mail uit China, of ik de vakbeurs wilde bezoeken. Dat lijkt me heel tof, maar helaas kon dat niet door mijn studie. Maar een reisje voor mijn webshop wil ik in de toekomst zeker niet uitsluiten!”
Met de kortingscode 'studenten' krijg je tot en met 1 oktober 15% korting in de webshop van Laura.