1. Wat houdt je bijbaan in?

“Ik ben bootcamp-instructrice en ik geef nu één keer per week les aan twee groepen. De eerste groep is samengesteld uit vrienden, vrienden van vrienden en studiegenoten in Amsterdam die allemaal één keer in de week intensief willen sporten. De tweede groep is een project voor een oppasbedrijf, waarbij ik er voor zorg dat de werknemers van het bedrijf meer beweging krijgen en even uit de dagelijkse bezigheden worden getrokken. De les is een pittige training op redelijk hoog niveau. Je bent een uur buiten, waarbij je werkt aan je conditie afgewisseld met krachttraining. Je werkt met je eigen gewicht en hebt verder niks erbij nodig. Dat maakt het voor iedereen toegankelijk. Een bootcamples zorgt ervoor dat je sterker wordt en een betere conditie krijgt. Het wordt leuk gemaakt doordat je samenwerkt en elkaar onderling motiveert.”

 

2. Hoeveel uur in de week werk je naast je studie?

“Ik werk nu twee uur in de week, plus voorbereidingstijd. Daarnaast werk ik nog twee keer per week in de horeca. De bootcamplessen zijn heel goed te combineren met mijn studie. Ik doe het vlak voor of na het avondeten, waardoor ik overdag kan studeren en ik niet zo snel in problemen kom met wisselende roosters. Het is vooral nog een beginnend project. Ik heb altijd in de horeca gewerkt maar dit past nu minder bij mijn levensstijl. Ik ben nu juist meer met sport bezig. Daarom wil ik op een gegeven moment stoppen met werken in de horeca en mij alleen maar focussen op het geven van sportles. Wellicht kan ik in de toekomst studie en sport gaan combineren; dat zal resulteren in een therapeutische benadering van sportles.”

 

3. Kun je ervan rondkomen?

“Op dit moment kan ik er nog niet van rondkomen en hoeveel ik verdien hangt er vaak van af hoe veel leerlingen er per les komen. Ik verdien dan ongeveer tussen de 20 en 40 euro per les. Bij het bedrijf waar ik les geef krijg ik wel een standaardbedrag van 40 euro per les. Ik wil binnenkort iets van een pakket samenstellen of strippenkaart invoeren, zodat het voor iedereen makkelijker is te komen en dat ze ook wat extra motivatie hebben, omdat ze al betaald hebben.”

 

4. Hoe ben je aan je bijbaan gekomen?

“Het begon als een geintje. Toen ik nog in Den Haag werkte in een restaurant, kregen we een nieuw team waardoor we weer wat teamspirit moesten creëren. Ik deed toen zelf veel aan bootcamp, dus toen leek het mij leuk om een keer een lesje voor te bereiden voor mijn werk. Dat deed ik toen één keer in de twee weken en iedereen was enthousiast. Toen ik in november naar Amsterdam ging verhuizen, besloot ik dat door te zetten. Het is een uit de hand gelopen hobby, maar het lijkt me geweldig om hier uiteindelijk mijn beroep van te gaan maken.”

 

5. Wat is het meest opvallende dat je hebt meegemaakt in deze bijbaan?

“Wat ik opvallend vind, is hoeveel energie ik er zelf van krijg door anderen aan te moedigen en te motiveren. Ik vind het zo leuk om te zien hoe iedereen vooruit gaat en zichzelf continu verbetert. Het is ze ook al een paar keer gelukt mijn verwachtingen te overtreffen. Na zo’n les straalt iedereen en krijg ik altijd leuke reacties. Dat zorgt ervoor dat ik hiermee wil doorgaan en dit wil uitbreiden tot iets groters. Ik ben dus ook altijd op zoek naar nieuwe leerlingen, die in zijn voor een pittig uurtje training in de prachtige parken van Amsterdam.”


Zoek jij nog een bijbaan? Kijk op Studentenbaan.nl of er iets voor je bij zit.