Postsorteerder

Kerstkaarten beteken extra drukte bij TNT Post. In de grote postsorteercentra in Nederland komen alle kaarten binnen en wordt er gezorgd dat de juiste kaarten op het juiste adres worden bezorgd.

Postbezorger

Al die kaarten die in het sorteercentrum zijn terechtgekomen, moeten daarna ook nog bezorgd worden. Zorg dat de kaarten en andere post bij de goede ontvangers terechtkomen. Afhankelijk van de regio moet je dit op de fiets of in de auto doen.

Evenementen

Tijdens de feestdagen heeft elke stad wel een schaatsbaan of geïmproviseerde chalet op een marktplein staan. Ook vind je overal kerstmarkten en evenementen waar de glühwein rijkelijk vloeit. Iemand moet die wij inschenken, en dat kun je met een beetje horeca-ervaring prima doen. Een voorbeeld is het evenement Magisch Maastricht, waar ASA Talent nog medewerkers voor zoekt.

Parfumerie of kledingwinkel

De feestdagen zijn gouden tijden voor parfumeries en kledingwinkels. Vaak kunnen zij extra medewerkers gebruiken om de winkel op orde te houden of cadeautjes in te pakken. Geldt trouwens ook voor speelgoedwinkels.

Horeca

Als je al horeca-ervaring hebt en van aanpakken weet, kun je in de kerstvakantie zeker wel terecht bij een restaurant of bar in de buurt. Veel mensen hebben immers vakantie rond kerst, waardoor het extra druk is in de horeca.

Belangrijkste tip:

Veel van deze tijdelijke medewerkers werven de bedrijven via een uitzendbureau.