1. Ruim je laptop op

Een geordende laptop is een geordend leven, toch? Waarschijnlijk staat alles door elkaar en is er bovendien een hoop rommel op je laptop te vinden. Orden al je programma’s en bestanden eens, dan kun je ook nog eens wat terugvinden!

Werkt je laptop eigenlijk al lang niet meer naar behoren dan kan het ook helpen om gewoon eens een nieuwe te kopen (als je budget het toelaat…). Of koop überhaupt een laptop als je deze nog niet had, misschien wel één van de belangrijkste benodigdheden tijdens je studie.

 

2. Probeer dit jaar tóch eens wat boeken aan te schaffen

Uiteraard ga je echt niet de hele boekenlijst aanschaffen, maar sommige boeken kunnen je toch echt helpen naar een hoop belangrijke studiepunten. Daarnaast kan het je ook een hoop stress en ellende besparen.

 

3. Bekijk wat je komend jaar allemaal kunt verwachten

Verdiep je eens in wat je te wachten staat komend schooljaar. Moet je bijvoorbeeld stagelopen, ga alvast wat rondvragen in je netwerk. Altijd fijn om hier van te voren al van op de hoogte te zijn. Of staat er een uitje gepland? Begin nu alvast met geld apart leggen! Vaak kun je al ruim van te voren inzien wat je komend studiejaar allemaal kunt verwachten.

 

4. Regel je herinschrijving op tijd!

Misschien wel de belangrijkste van allemaal: je herinschrijving. Het gaat allemaal helaas niet vanzelf en ben je te laat, dan hoef je je überhaupt niet meer voor te bereiden op komend studiejaar.