1. Gepofte aardappel

Wie kent hem niet? Het is werkelijk supermakkelijk. Net zoals je een aardappel in de oven kan maken, kan dit ook de barbecue. Het lekkerste is om hem in te smeren met olijfolie en te verpakken in aluminiumfolie. Een tip voor de ongeduldige barbecueër: gebruik kleine aardappels. Deze zijn een stuk sneller klaar, waardoor je minder lang hoeft te wachten. Nadat je hem uit de folie hebt gehaald, kun je er een klein beetje zout en rozemarijn op doen en je eerste hapje is klaar.
Tip: een zoete aardappel is ook erg lekker! Deze is (zoals de naam zegt) iets zoeter en voller van smaak.
 

2. Groentespiesjes

Koop een lange satéprikker en rijg er verschillende groentes aan. Aanraders zijn paprika, tomaat, courgette, ui of champignons. Wil je ze extra smaak geven, doe er dan wat olie overheen. Tip: neem de olie uit de potjes of bakjes olijven en feta, die je vast ook bij de bbq klaar hebt staan! 
 

3. Gevulde champignons

Stiekem is dit toch wel mijn favoriet. Een barbecue is geen barbecue zonder smeerseltjes en brood. En één van de bekendste smeerseltjes is kruidenkaas. Haal bij de champignon het steeltje eruit en doe hier de kruidenkaas is. Na niet eens tien minuutjes is dit lekkere hapje klaar.
 

4. Maïskolf

Eén van de klassiekers, maar daarom niet minder lekker. Haal de bladeren van de maïskolf, smeer hem rondom in met roomboter en sprenkel er zou overheen. Na zo’n 15 minuten op de barbecue is je kolf klaar. 
 

5. Kaasbroodje

Haal de bovenkant van een hard broodje en gebruik de onderkant als ‘bakje’ voor kaas. Doe er snel smeltende kaas in, zoals mozzarella. Op die manier hoef je broodje niet eerst helemaal zwart te laten blakeren voordat de kaas klaar is.