Pssst.... je kan dit toffe ding dus ook gewoon zelf winnen!

Bamboo slate: wat is dat eigenlijk?

De Bamboo Slate is een product van het merk ‘Wacom’. Op het eerste gezicht ziet de Bamboo Slate eruit als een gewoon, strak notitieblok op een klembord. Maar het heeft een bijzondere eigenschap: alles wat je schrijft of tekent op het papier, kun je direct digitaal opslaan en bewerken. Ik heb geen idee hóe het kan, maar ik vind het bijzonder..

Het ‘hele pakket’ bestaat uit de Bamboo Slate (klembord + notitieblok), een bijbehorende pen, extra vullingen voor de pen en een oplader. Daarnaast moet je zelf de gratis Wacom Inkspace app downloaden om hier je aantekeningen in op te slaan.

Hoe het werkt? Zoals Wacom zelf zegt: doe ideeën op -> leg ideeën vast -> geef ideeën vorm en deel ze. En eigenlijk is daarmee alles gezegd..

  • Zet allereerst het apparaat aan met een druk op het knopje (het enige knopje dat erop zit). 
  • Daarna kun je alles opschrijven en tekenen wat je ook op een normaal notitieblok zou doen.
  • Dit doe je met de pen die erbij zit. Het papier maakt niet uit, die kun je dus later nog vervangen. 
  • Als je klaar bent met schrijven, kun je je notities met een druk op de knop online in de gratis app opslaan. Hier kun je ze zelfs nog aanpassen.

Superhandig! Je kunt dus schrijven met pen op papier, maar vervolgens je tekeningen of notities digitaal opslaan. 

Bamboo Slate

Zelf maak ik tijdens colleges gewoon aantekeningen op mijn laptop. Diehard zit ik dan mee te typen met wat de docent zegt. Daarom heb ik de Bamboo Slate zelf niet gebruikt tijdens mijn colleges. Al lijkt het me overigens wel ontzettend handig voor degenen die normaal ook schrijven tijdens colleges of werkgroepen. Zo kun je, maar je aantekeningen digitaal opslaan en digitaal ordenen. 

Zelf heb ik hem gebruikt voor mijn ‘eigen aantekeningen’. Soms loopt mijn hoofd vol van goede (of minder goede) ideeën. Normaal belandt dat dan op een papiertje die dan vervolgens ook weer ergens-in-mijn-kamer belandt. Niet erg handig dus. Met de Bamboo Slate kan ik juist déze aantekeningen ordenen. 

Wat viel me op?

Net als met alle apparaten: lees gewoon even goed de gebruiksaanwijzing. Als je de Bamboo Slate voor het eerst gebruikt, moet je hem nog koppelen aan je mobiel of tablet. Ga dus niet zitten kl*ten en kijk even wat je moet doen. Dan is het een stuk makkelijker! (ik deed namelijk gewoon maar wat en was er langer mee bezig dan de bedoeling was..)

Als je mobiel en de Bamboo Slate eenmaal zijn gekoppeld, hoef je in het vervolg alleen nog maar de Bamboo Slate aan te doen, te schrijven, je Bluetooth aan te zetten en maar één keer op het knopje te drukken. Dan komen je aantekeningen al bij elkaar in de app.

In het begin had ik niet goed door dat het converten van je aantekeningen naar de app zo makkelijk is (met maar één druk op de knop). Dus ik zat eigenlijk telkens mijn mobiel opnieuw en opnieuw te koppelen. Niet nodig: het verbinden is dus makkelijker dan het lijkt!  

Of ik er ook nog commentaar op heb? Eigenlijk niet. Het enige is dat ik het formaat een beetje onhandig vind. Persoonlijk zou ik het liever als het formaat van een notitieblok zien in plaats van A4. Dan kun je het ook makkelijker meenemen naar bijvoorbeeld college. 

Verder werkt het erg prettig en ben ik er écht tevreden over! 

 

Wil jij dit supertoffe ding - ter waarde van 150 euro - ook meenemen naar jouw college? Dat kan gewoon! Wij verloten 1 exemplaar, doe snel mee met de prijsvraag!