1. Spullen jatten

Niks is zo vervelend als terugkomen uit de supermarkt en erachter komen dat je één heel belangrijk ingrediënt bent vergeten voor de maaltijd die je van plan was te maken. Dat ene eitje zal je huisgenoot vast niet missen, toch? Net als die snee brood die je vanochtend snel gebietst hebt toen je naar college moest. Of die halve fles shampoo omdat je steeds vergeet nieuwe te kopen. Nee joh, vast geen probleem.

 

2. De vuilniszak niet vervangen

Als je heel eerlijk bent, dan moet je inderdaad toegeven dat die vuilniszak overvol zit. Maar hé, het is toch niet alsof jouw klein beetje afval er écht niet meer bij past? Dat praktisch de helft van de inhoud van de prullenbak eruit valt wanneer je deze open maakt heb je echt he-le-maal over het hoofd gezien. Stom zeg.

 

3. Luidruchtig thuiskomen na een avondje stappen

Na een gezellig avondje stappen besluit je spontaan dat jouw studentenhuis die nacht de perfecte locatie is voor een zinderende afterparty. Dat diezelfde dag je huisgenoot nog vertelde de volgende dag een belangrijke presentatie te hebben is je helaas volledig ontglipt in dronken toestand.

 

4. Je poetstaak verwaarlozen

Bijna ieder studentenhuis heeft waarschijnlijk een poetsrooster waarop de poetstaken verdeeld worden onder alle huisgenoten. Ervan uitgaande dat iedereen dit natuurlijk netjes doet, omdat er anders boetes uitgedeeld worden. Maar goed, met het drukke leven dat je leidt heb je natuurlijk geen tijd om dit elke week even grondig te doen. Je huisgenoten merken het vast niet wanneer jij je er een keertje makkelijk vanaf maakt, toch? Totdat je tot de conclusie komt dat waarschijnlijk iedereen in huis er zo over denkt, aangezien op de meest vreemde plekken spontaan schimmels opduiken. Oeps.

 

5. Afwas wegmoffelen

De kleine berg afwas die op je kamer ligt weg te rotten staat al bijna een week in de weg, maar je kunt jezelf er echt niet toe zetten om deze eindelijk eens op te ruimen. Plots valt je oog op de berg afwas in de keuken die je huisgenoot nog heeft laten staan van vorige avond. Uiteraard zit er dan nog maar één ding op: héél subtiel jouw afwas hier tussen schuiven en hopen dat het niet opvalt. En de volgende keer dat jij de afwas doet misschien maar een bordje extra afwassen.