Dat blijkt uit een onderzoek, gepubliceerd in het vakblad Alcoholism: Clinical and Experimental Research. De onderzoekers volgden 1824 mensen vanaf 55 jaar voor een periode van 20 jaar. De proefpersonen waren in te delen in drie groepen: zware drinkers, matige drinkers en geheelonthouders. 69% van de niet-drinkers was na 20 jaar overleden, terwijl dat bij de zware drinkers 60% was en bij de matige drinkers 41%.

Ook gezonde niet-drinkers stierven eerder

In welke persoonlijke situatie de niet-drinkers ook zaten, of ze gezond waren of niet, veel of weinig geld verdienden of dat ze bijvoorbeeld herstellende alcoholisten waren – gemiddeld stierven ze een stuk eerder. Volgens de onderzoekers zouden mensen die niet drinken minder tevreden zijn met hun leven dan mensen die wel drinken. Matig tot zwaar drinken zou kunnen betekenen dat je blij en gezond bent. Omdat alcohol redelijk duur is, zouden de niet-drinkers arm kunnen en zijn en daardoor dus ook meer (letterlijke dodelijke) zorgen hebben.

Drinken in gezelschap is goed voor je 

Daarnaast drinken mensen over het algemeen in goed gezelschap, waardoor ze meer mogelijkheden hebben om zichzelf te uiten (en er mensen daadwerkelijk luisteren). Als laatste helpt alcohol je te ontspannen, doet het kleine problemen vergeten en zorgt het ervoor dat je positief naar de toekomst kijkt.

Een drankje op zijn tijd is dus helemaal geen probleem. Maar lees wel even het artikel door met 8 dingen die je moet weten over alcohol.

Bron: Elite Daily