Dit is het leven van Nora Jansen (20) die voor haar studie verpleegkunde naar Nijmegen moest verhuizen. Zij woont samen met tien jongens in één huis en dat zorgt voor bijzondere taferelen… 

Het leven met zoveel mannen in huis vraagt natuurlijk om wrijvingen. “Af en toe is het wel zwaar. Mannen kunnen overal zo’n puinhoop van maken, terwijl ik eigenlijk best georganiseerd ben. Zitten zij gezellig tv te kijken, sta ik nog meters afwas weg te werken. Als ik dan vraag of iemand even wilt helpen, gebeurt dat ook wel hoor, maar het duurt altijd zo lang voor er iemand in actie komt. Laatst vond ik een sok tussen de pannen. Dat was wel echt een druppel. Toen heb ik een week gestaakt met afwassen.”

'Soms mis ik wat girlpower'

Nora is niet altijd het enige meisje in huis geweest. “Toen ik hier kwam woonden er nog twee andere meiden, maar die zijn inmiddels weer verhuisd. Natuurlijk mis ik vaak wat girlpower in dit huis, maar de jongens zorgen goed voor me. Als ik ooit een bodyguard nodig heb of lastig gevallen wordt, staan er zo tien kerels voor me klaar, welk meisje wil dat nou niet?!” Maar Nora is uiteraard niet het enige meisje wat in het huis komt. “Nee, vaak zat neemt een van de gasten een meisje mee naar huis. Gewoon voor de gezelligheid zeggen ze dan, maar ondertussen zitten ze met z'n allen negen van de tien keer alleen maar schaapachtig te lachen en de macho uit te hangen. Ik moet daar altijd zo om lachen!”


Vrouwenkalender vs. onderbroekenmodel 

Behalve de vlinderstikkers op haar deur en de gebloemde afwasborstel kent het huis maar weinig vrouwelijke kenmerken, maar daar heeft Nora iets op gevonden. “Ik zet vaak overal willekeurig bloemen neer, om de sfeer een beetje op te pimpen. Ook heb ik een lading roze servetjes en wc-papier aangeschaft. Ik houd ervan als het huis wat vrouwelijke details heeft. Naast de naakte vrouwenkalender in de gang heb ik ook een levensgrote poster van een gespierd onderbroekenmodel opgehangen. Eentje waarvan je de druppeltjes over zijn six-pack ziet rollen. Dat is iets waar ik nog bijna dagelijks gemopper over moet aanhoren, maar ondertussen zijn ze eigenlijk gewoon jaloers.”


Bijna knock-out door een shampoofles

Het leven voor een vrouw in een huis met tien kerels is niet alleen voor haar zwaar, zo nu en dan heeft één van de jongens ook flink te lijden. “Laatst was ik aan het douchen en kwam één van de jongens doodleuk binnenlopen, ik was vergeten de deur op slot te draaien. Ze zouden met z'n allen de stad in zijn, dus ik dacht dat er niemand thuis was. Ik schrok me wezenloos en heb hem toen bijna knock-out geslagen met een shampoofles. Toen ik zag wie het was schoot ik gelijk in mijn badjas en heb hem een pleister op z’n hoofd geplakt. Een roze, haha!” Maar op de vraag of Nora haar plaats zou willen ruilen voor een standaard studentenhuis, met vrouwen, is ze duidelijk. “Ik zou echt niet willen ruilen, ik heb het veel te veel naar mijn zin hier! Je beleeft zo ten minste nog eens wat!”