Positief alternatief

Banken moeten volgens bunq weer in dienst staan van de samenleving. Met een ander soort business model en dienstverlening wil bunq een frisse wind laten waaien door de bankensector. Het doel van bunq is om mensen onafhankelijk te maken van het oude bancaire systeem met een app waarbij mensen zelf alle touwtjes in handen krijgen, om te kunnen doen met hun geld wanneer ze willen en hoe ze willen.

 

Nooit meer IBAN!

Om mensen de controle terug te geven over hun eigen geld regel je bij bunq al je bankzaken via de app. Zo kan je geld overmaken zonder IBANS! Eindelijk kunnen we gewoon de telefoonnummers uit onze contactenlijst gebruiken, in plaats van zo’n lange code die toch niemand onthoudt. Geld overmaken of terugvragen via je telefoonboek is natuurlijk veel handiger.

Een nieuwe rekening is bij bunq in een handomdraai aangemaakt en bovendien gratis. Bezoekjes aan de bank om een nieuwe rekening te openen, zijn verleden tijd. Het is ook mogelijk om met je huisgenoten of met vrienden voor een vakantie een groepsrekening te maken. Deze kan je simpel delen door mensen toe te voegen vanuit je contactenlijst. Op die manier houden jullie de uitgaven overzichtelijk en ziet de hele groep hoeveel er is betaald.

 

Wiebetaaltwat 2.0

Je zou het sociale onderdeel van de app kunnen omschrijven als ‘Wiebetaaltwat 2.0’. Zo kan je bijvoorbeeld een huisrekening openen, waar iedereen inzicht heeft in de afschrijvingen, door simpel mensen toe te voegen op basis van telefoonnummer. Je kan dan precies zien wie zijn of haar deel van de huur al heeft betaald en als iemand nog niet heeft betaald, kan je een herinnering sturen. Of je opent een boodschappenrekening waar iedereen een vast bedrag op stort. Ook etentjes of de gezamenlijke aankoop van festivalkaartjes splitten met je vrienden, sportteam of studiegroepje, is nog nooit zo makkelijk geweest.

 

Aanrader voor studenten?

Betalen zonder IBAN, één pinpas voor verschillende rekeningen en nooit meer wachten op je geld. Het is slechts een kleine greep uit al het moois dat bunq ons te bieden heeft. Daarnaast is ook de toegankelijkheid, de overzichtelijkheid, het gebruiksgemak en het sociale aspect voor studenten zeker aantrekkelijk. En het ideologische karakter past goed bij hoe onze generatie in het leven staat. bunq is een bank met het hart op de juiste plaats, dat hoor je niet elke dag. Zeker een aanrader dus!

Meer weten? Check hier wat bunq voor jou kan betekenen. 

 

Auteur: Ewoud Berends/bunq