Diploma binnen

De wereld om mij heen had de hoop dat het me nog zou lukken al opgegeven, maar onlangs heb ik mijn bachelordiploma weten te halen. Zeven lange jaren vol tegenslagen - op studiegebied dan - werden uiteindelijk omgezet in een mooi papiertje. Omdat ik volgend jaar mijn master in één jaar wil halen, kan het studentenleven op een laag pitje voortgezet worden en is het tijd om eens terug te blikken op een bewogen studentenleven. Een terugblik waar velen zich ongetwijfeld in kunnen herkennen.

 

Een en al feest

Als middelbaar broekie arriveerde ik in het grote, onbekende Groningen. Gelijk op kamers en met veel onbekende mensen om me heen, waagde ik mezelf in het diepe. Dit bleek de ideale manier om snel een hoop nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken. Ik werd actief bij de studievereniging, bezocht veel borrels, feesten en andere activiteiten die ze organiseerden en binnen no-time was het nieuwe studentenleven een en al feest.

 

Studie

Mijn studie verliep het eerste jaar voortvarend. Ondanks dat we toen nog niet de hete adem van de overheid in onze nek voelden, haalde ik m’n propedeuse in één jaar. De jaren erop kenmerkten zich door wisselvalligheid. Het studentenleven werd steeds interessanter en de verleidingen die ten koste gingen van het studeren waren steeds nadrukkelijker aanwezig. Een themafeest hier, een huisfeest daar, dan werd er weer een spelletjesdag georganiseerd en de dag erop was er iemand jarig. Het hield niet op.

 

Kers op de taart

In mijn vijfde studiejaar kwam de kers op taart (of de laatste nagel in mijn kist). Een jaar lang een tennisvereniging besturen en tegelijkertijd de laatste drie vakken van mijn bachelor halen. Goede combinatie, right? Ik had beter moeten weten. Desondanks is er een ontzettend mooi, leerzaam en gezellig jaar toegevoegd aan mijn studentencarrière, wat tevens mijn oplopende vertraging enigszins kon goedpraten.

 

De finish

Nu, aan het einde van mijn alweer zevende collegejaar, is de finish behaald. Met mijn hakken over de sloot weliswaar, terugkijkend op een extra herkansing die ik met veel geluk toebedeeld kreeg én met succes wist te halen. Ik kan terugkijken op jaren vol waanzinnige ervaringen, bijzondere uitstapjes, vele mooie, dronken avonden, nieuwe vrienden voor het leven en natuurlijk een leerzame studietijd.

 

Moet je aan de bak, maar ben je zo bang voor werk als een kat voor komkommer? Check dan onze one minute cursus 'wennen aan werk'!