1. (S)he’s Got it all

Deze types zijn vaak hartstikke leuk om vrienden mee te zijn, maar soms wens je ze hobbel in de weg toe. Alles gaat ze net even wat te goed af: goede cijfers, genoeg geld, leuke relatie en ook nog goed in sport. Heeft deze persoon ooit wel eens een tegenslag? Ja, heel af en toe. Tevreden luister je naar het probleem. Fijn, hij of zij is ook niet perfect.

 

2. Altijd single

Zeikt voortdurend over het feit dat hij of zij nog single is, maar zet de standaard ontzettend hoog. Niemand is echt leuk en de single wil dat misschien ook wel zo houden. Ondertussen tindert de single er wel lekker op los. Hoezo erg, geen relatie? 

 

3. Studiebol

Op vrijdagavond huiswerk maken, zaterdag een paar biertjes in de kroeg en zondag met een kater leren. Dat is het leven van de studiebol. Die het stapavondje ook wel eens overslaat om dingen uit te zoeken over zijn of haar toekomst. De studiebol is een schatje en je weet bij wie je moet zijn voor aantekeningen.

 

4. De slet (m/v)

Nog erger dan de tinderende single. Deze vriend(in) neemt ze allemaal mee de slaapkamer in. En jij krijgt dat uitvoerig horen. ‘Ik heb dit weekend weer een leuke gescoord.’ Deze persoon heeft echt wel door wat iedereen denkt, maar is zich van geen kwaad bewust.

 

5. Vreetzak

Moet na het stappen altijd even een broodje halen en maakt het liefst thuis nog een tosti als toetje. In de schoolkantine is hij vaste klant en op het terras is de vreetzak altijd degene die de bitterballen voorstelt. Waar deze persoon het allemaal laat, is een raadsel. Aangezien hij de sportschool zo’n eens per drie maanden bezoekt.

 

6. Sporter

Naast dat de sporter de gebruikelijke twee keer trainen één keer wedstrijd-routine hanteert, is hij of zij ook nog 2 a 3 keer in de sportschool te vinden. Deze persoon steekt je bijna aan met die héérlijke proteïnerepen en biedt aan om samen hard te lopen. 

 

7. Weekend altijd thuis-thuis

Terwijl jij jouw studiestad helemaal te gek vindt en zo min mogelijk bij je ouders op bezoek gaat, is deze persoon altijd in het weekend thuis-thuis. Bij deze vriend kan je beter door de weeks aankloppen, want als je vraagt of jullie zaterdag wat leuks kunnen doen is het antwoord steevast: ‘Ik ben bij mijn ouders dit weekend.’ 

 

8. Creatieveling

Deze creatieve geest doet alles altijd net wat anders dan de rest. Ziet er net iets anders uit en luistert naar toffe, nog onbekende muziek. Deze persoon is hartstikke cool en trekt zich niks aan van anderen. Als hij of zij zich verveelt tijdens college is deze jonge Picasso lekker aan het tekenen in een notitieblok.

 

9. Wereldreiziger

Deze persoon gaat dit jaar zijn of haar droomreis maken en heeft het er alleen nog maar daar over. Een jaar lang rondreizen, een stage in Amerika, minor in Thailand of een half jaar studeren in Europa. Naar het buitenland voor zelfontplooiing is tegenwoordig heel gewoon, dus jij kent er ook wel één.