Eerder hebben wij al negen types vrienden op rij gezet en nu hebben we er nog eens negen. Herken je je vrienden? En belangrijker nog, herken je jezelf?

 

1. Het pispaaltje

In jouw vriendengroep zit een persoon die altijd het bokje is. Altijd worden er grappen bij het pispaaltje uitgehaald, maar hij kan er gelukkig zelf ook om lachen.

 

2. De klager

“Uuuugh ik ben zo brak”, jammert deze klager. Hij heeft gisteren vier biertjes gehad en is toen naar huis gegaan. Wat heeft hij het zwáár. Terwijl jij jullie zitten te praten, komt je huisgenoot binnen. Voordat jij je roomie kunt waarschuwen, vraagt hij aan de klager: “Hoe gaat het?” Ga er maar voor zitten, want deze klaagzang duurt nog wel een half uur.

 

3. De moeder

Als je bij de moeder (m/v) op bezoek komt word je helemaal verwend. Terwijl jij jammert over je opleiding, verzekert de moeder je er van dat alles helemaal goed komt. Aai over het bolletje en een kop thee. Maar ruim verdorie wel achter je kont op. En kam je haar eens.

 

4. De wingman

Terwijl jij aan het praten bent met je potentiële bedpartner van vanavond, zorgt de wingman ervoor dat haar zeurende vriendin er geen stokje voor steekt. Tussendoor weet hij ook nog een mooie anekdote over jou te vertellen; je hebt net namelijk de meest poezelige kat gered uit een boom. Wat een held ben je ook.

 

5. De jager

In tegenstelling tot de wingman is de jager alleen maar bezig met scoren. Als je met een leuk iemand staat te praten, aarzelt de jager niet om hier bij te gaan staan en zich in het gesprek te mengen. Voor je het weet sta je alleen met je drankje terwijl de jager met zijn trofee naar huis gaat.

 

6. Het nieuwsgierige aagje

Dit aagje laat zijn ware aard zien op verschillende manieren. Deze deugniet spiekt over je schouder terwijl je whatsappt, vraagt tussen neus en lippen door naar de laatste roddels en zit vastgeklampt aan Facebook voor de laatste updates.

 

7. De spelletjesman

“Wedden dat ik dit sneller kan opdrinken dan jij?” Deze man maakt van alles een spelletje. Zelfs terwijl je een spelletje speelt weet hij er nog een spelletje bij te bedenken, meestal gaat dit dan ook gepaard met alcohol. Twister spelen met een alcoholelement? Why not.

 

8. De danser

Terwijl jij de vogeltjesdans doet, komt deze vriendin twerkend voorbij. Of ze nou goed kan dansen of niet, ze staat niet stil; zelfs op een ballad van Mariah Carey gaat ze los.

9. De healthfreak

Samen avondeten met deze freak is een moeilijke zaak. Als je een pizza suggereert reageert ze enthousiast: “Bloemkoolpizza!” Heel leuk allemaal, maar dan sta je wel een uur in de keuken – en dan is het ook nog eens niet te vreten. Ook tijdens het stappen begint de zoektocht naar dat ene tentje dat salades verkoopt ’s nachts.