1. Woont in een of ander verlaten gat

“Nee, de bus rijdt niet meer”, klinkt er aan de andere kant van de telefoon. Het is half acht ’s avonds. Deze jongen of dit meisje kan alleen langskomen als je het rond de middaguren vraagt, want dan gaat het slaapzakje mee, om bij jou te crashen. Want terug naar huis zit er ook niet in.

 

2. Altijd in voor een drankje

Zodra deze jongedame of –heer doorheeft dat jij wel van stappen houdt, ontvang je meerdere malen per week een appje. Dan staat hij of zij weer bij een of ander undergroundfeestje te dansen of op het dak van een belangrijk gebouw bier te drinken, dit mens leeft voor de avonduurtjes. Rond vieren kan je altijd bellen, hij of zij staat klaar met alcoholisch drankje en een avontuur.

 

3. Altijd in een relatie

Na een paar jaar een relatie gehad te hebben, is het dan eindelijk voorbij tussen je beste vriend(in) en de kibbelende partner. Jij staat al klaar met chocolade en zielige liefdesfilms (ja ook als het een hij is). Terwijl je naar binnen stapt met gespreide armen, is er al een nieuwe partner gespot. Zeg, jij hebt ook je side kick eens nodig bij het uitgaan.

 

4. Nooit geld

In het begin heb je een beetje medelijden met hem/haar, er is vast wel een goede reden waarom hij of zij nooit geld heeft? Na een tijdje merk je dat het een gevalletje ‘gat in de hand’ is. Toch bestel je van tijd tot tijd wel een biertje voor de beste knakker. Je bent de minste niet.

 

5. Kent alle memes

Het levert leuke momenten op, de gepaste zin bij de perfecte situatie. Toch wil je op een emotioneel moment niet horen: “y so serious?”. Vaak test je je eigen meme-kennis tegen deze persoon, maar opgepast, hij of zij kan doorslaan en nooit meer normaal praten. I’m super cereal.

 

6. Het zonneschijntje

Je hebt wel eens van die ochtenden, gisteren uit geweest en nu niet te genieten. Voor je het weet wordt de deur opengeknald en staat je huisgenoot tetterend in de kamer nog net geen tapdansje te doen. Hoewel je brein het niet volledig kan handelen, word je toch vrolijk. Bij deze persoon kan je niet snel iets fout doen, maar als je het doet, doe je het ook meteen goed fout.

 

7. Heeft nooit tijd

Als je dit type persoon aan de telefoon krijgt is alles leuk, jullie moeten nog een keer afspreken! Wanneer je een dag oppert komt er een waslijst aan dingen die deze persoon nog moet doen; sporten, vrijwilligerswerk bij het bejaardentehuis, commissievergadering, extra colleges, wekelijkse vergaderingen bij de studentenvereniging, werken bij de brasserie, werkborrels -… Zou de persoon al doorhebben dat je opgehangen hebt?

 

8. De roker

Vol trots laat je je nieuwe kamer zien: “Ja harstikke mooi, waar kan ik roken?” Je wijst naar het balkon en deze persoon is helemaal content. Rokers en balkons zijn beste vrienden. Je kunt de roker vergelijken met klein duimpje, alleen dan zijn de broodkruimels plukjes shag.

 

9. De rebel

Je weet wel, van die mensen die bluffen? Nou deze persoon bluft niet. Hij of zij gaat daadwerkelijk dat gebouw opklimmen als je voor de grap instemt, of verschillende mensen aanspreken op hun verschrikkelijke kapsel. Zodra deze persoon doorheeft dat iets niet mag, komt de innerlijke rebel bij hem of haar naar boven. Ook in de collegezaal laat de rebel flink van zich horen.