1. Denk niet alleen aan groen

Groene groentes zijn hartstikke gezond, maar ze bevatten niet alles wat je nodig hebt. Kies daarom ook eens voor een andere kleur groente en maak daar een lekker maaltje mee klaar. 

 

2. Drink je groente

Om toch je groentes binnen te krijgen als je het mega druk hebt in de tentamenweek, kan je ze ook altijd drinken. Vooral als je groente in een slowjuicer gooit, blijven de goede stoffen actief. Heb je nog wat in de vriezer liggen? Gooi lekker door je sapje en je bent weer helemaal voorzien!

 

3. De vriezer is je beste vriend

De net al even benoemde vriezer is echt fantastisch. Kook aan het begin van de maand (als je nog wel wat geld hebt) in grotere porties en vries dat in. Zo tegen de 18e van de maand ben je jezelf dankbaar dat je nog wat lekkers kan opwarmen. En het scheelt weer koken, ideaal!

 

4. Snack goed

Er is niks slechter dan ‘hangry’ te gaan snacken. Haal daarom gezonde snacks in huis zoals rijstwafels, pindakaas, cornflakes en maïs (dat kan je gewoon in een pan poffen, gezonde popcorn!).

 

5. Eet niet iedere dag vlees

Vlees is duur. Je vindt het misschien wel lekker, maar je hebt het echt niet elke dag nodig. Gooi wat extra groenten door je maaltijd met een lekker sausje. Je zal het vlees niet eens missen!

couscous pixabay pixel1

 

6. Neem je eten mee

Als je te veel hebt gekookt de avond voordat je naar college gaat, neem dan de restjes mee als lunch of als snack. Op die manier gooi je niks weg en je bent minder snel geneigd om iets uit de kantine te halen.

 

7. Kook couscous aan het eind van de maand

Het kost niet veel en is makkelijk klaar te maken. Twee minuten wellen in kokend water en daar is je avondmaal al bijna. Zorg dus alstijd dat je een pak couscous in huis hebt!

 

8. Zorg dat je altijd smaakmakers in huis hebt

Grof zeezout, peper, knoflook en olijfolie. Deze basis smaakmakers kan je door bijna ieder gerecht gooien. Ze zullen je redden van een smakeloos broodje of pastagerecht.

 

9. Houdbaar eten is onmisbaar

Misschien niet altijd even gezond, maar het helpt je wel die laatste, helse, geldloze week door te komen. Het is sowieso slim om een voorraadje te hebben in je kast. Mocht je dit iedere maand overkomen. Je zal jezelf dankbaar zijn.

 

Bron: USA today collage
Beeld: Pixabay