Soms zijn nutteloze feitjes gewoon heerlijk. Je komt er net een rondje verder mee in Trivia Crack, je breekt het ijs met je nieuwe potentiële vlam of je verbreekt de doodse stilte tijdens een lange tocht in de lift!

 

1. Lodewijk Napoleon was de eerste koning van Holland.

Hij werd door zijn broer in Nederland geplaatst om een einde te maken aan de chaos in de republiek. In 1815 wordt Prins Willem van Oranje ingehuldigd en benoemd tot koning der Nederlanden.

 

2. Hoeveel kilometer legt een ruitenwisser af?

Als een ruitenwisser normaal gebruikt wordt in ons ronduit natte klimaat, dan legt de ruitenwisser jaarlijks zo’n 1600 kilometer over onze ruiten af. Dit betekent dat een ruitenwisser bijna twee miljoen keer heen en weer gaat. Eigenlijk is dit iets te veel van het goede, aangezien ruitenwissers voor optimale prestaties om de 800 kilometer moeten worden vervangen.

 

3. Je kunt de stam van de broccoli prima eten

Misschien wist je dit al, maar veel mensen gooien de stam van de broccoli weg en eten alleen de roosjes op. In de stam zitten juist een heleboel vitaminen die je niet wil mislopen. Schil het buitenste vezelige deel van de stam af, dan kun je de rest rauw opeten.

 

4. De natuurlijke afbakening van je lippen vervaagt

Naarmate je ouder wordt, vervaagt de natuurlijke afbakening van je lippen. Ze worden ook steeds bleker.

 

En nog een paar random feiten om de dag mee door te komen...

  • Een Rubik’s kubus heeft 43 triljoen mogelijk posities;
  • Het Engelse woord voor fooi, 'tips', staat volgens velen voor 'to insure promt service';
  • Bijna 3% van de gletsjers in Antarctica bestaat uit pinguïnunrine;
  • De Engelse uitspraak ‘to get fired’ bestaat omdat mensen vroeger iemands huis in brand staken als ze wilden dat iemand ging verhuizen;
  • Elk jaar groeien er wereldwijd miljoenen bomen, omdat eekhoorns vergeten waar ze hun nootjes begroeven.