1. Wandelen

Ga lekker wandelen! Er is vast wel een leuk bos, openbaar landgoed of wandelroute bij je in de buurt waar je met wat vrienden (of alleen) kunt gaan wandelen. Wandelen is niet alleen leuk en rustgevend, maar ook nog eens gezond! Denk er wel aan om je goed in te smeren als je in de zon gaat wandelen.

 

2. Geo caching

Mocht je een gewone wandeling te saai vinden, dan kun je het ook nog uitbreiden door te gaan geo cachen. Dat is als het ware een soort moderne schat zoektocht. Ik heb daar zelf het geduld niet voor, maar het kan best leuk zijn.

 

3. Klimmen

Als je graag iets actiefs doet en nog nooit, of niet vaak, bent gaan klimmen heb je hiermee een leuk middagje weg. Het is lekker intensief en een leuke uitdaging!

 

4. Zeilen

Net als bovenstaande leuk om eens een middagje te doen als je er nog geen ervaring mee hebt. Zeilen vergt best wel wat skills, dus je zult je vast niet vervelen!

 

5. Nieuwe sporten

Zeilen en klimmen zijn natuurlijk ook sporten, maar er zijn nog veel andere leuke sporten voor je om te ontdekken. Je hoeft er natuurlijk niet meteen 100% voor te gaan, maar het kan best leuk zijn om eens een nieuwe sport te proberen. Zeker als je het samen met vrienden doet!

 

6. Kleine roadtrip

Stap in de auto en zoek het leukste dorp of stadje in de buurt op. Vooral als je bereid bent richting Duitsland of België te gaan, kijk je vaak je ogen uit in de pitoreske dorpjes en diens, vaak heel mooie, omgevingen.

 

7. Honden uitlaten

Bij sommige asielen kun je (vrijwillig) honden uitlaten. Iedereen houdt natuurlijk van honden (ik in ieder geval wel), dus het is leuk alternatief om een middagje mee te vullen. Daarnaast help je die superlieve diertjes ook nog eens om buiten te komen. Wie weet loop je ook nog je nieuwe beste vriend te lijf in zo’n asiel!

 

8. De willekeurige activiteit

Als je niks van het bovenstaande leuk vindt en verder écht geen idee hebt wat je kunt doen, kun je ook altijd tussen de social deals zoeken en willekeurig een goedkope activiteit uitkiezen.