1. De VVV-bon

Origineel is ‘ie niet, maar handig is ‘ie zeker: de VVV-bon. Lekker makkelijk, bijna overal te besteden en iedereen kan er wel iets voor vinden. Het enige nadeel is dat je het risico loopt dat je vergeet dat je de VVV-bon nog hebt: het is ook zonde als je deze niet meer kunt besteden.  

 

2. Een kerststol 

Dit is natuurlijk een klassieker. Aangezien dit waarschijnlijk niet de enige kerststol is in huis, kun je hem gerust zelf opeten. En vervolgens naar de supermarkt gaan om er nog een paar extra van te kopen  

 

3. Drank

Een alcoholische versnapering is een must-have voor in een kerstpakket. Meestal is dit wel een wat luxere drank, oftewel glühwein. De vraag is alleen of je die daadwerkelijk gaat gebruiken, aangezien niet iedereen ervan houdt en je het eigenlijk alleen in december ‘hoort te drinken’. 

 

4. Kerstdecoratie

Van kerstservetten tot kerststerretjes, en van een pak met kerstkaarten tot engeltjes voor in de kerstboom: niets ontbreekt. En dit is alleen nog maar een selectie van de frummeldecoraties die in je pakket worden gestopt. 

 

5. Het fleecekleed 

Een praktisch cadeau mag uiteraard niet ontbreken in je kerstpakket: zo blijf je zeker warm tijdens de koude winternachten. Bovendien is dit cadeau nogal groot, waardoor je kerstpakket ook echt wat lijkt te zijn voordat je het openmaakt. 

 

6. Vaag eten

Je herkent het vast wel: een zak chips of borrelnootjes van een merk waar je nog nóóit van gehoord hebt. In tegenstelling tot de kerststol vliegt deze snack er niet gelijk doorheen, en blijft ‘ie nog wat weken in de voorraadkast liggen. Of maanden, misschien zelfs jaren… 

 

7. Vogelvoer

Nog zo’n typische: vogelvoer. Ook al heb je er zelf vrij weinig aan en is het meer een cadeau voor je oma, verricht je er toch een goede daad mee: je voorziet die arme vogeltjes van eten. 

 

8. Kerstsnacks

Dat kerst vooral in het teken staat van eten, is ondertussen wel duidelijk. De kleine ‘sweets’ horen hier dus ook bij. Kerstkransjes, zuurstokjes, koekjes: we kunnen er geen genoeg van krijgen. 
 

 

Beeld: Pixabay/tookapic