1. Denk goed na over de likjes verf die je aanbrengt 

Het kan erg gezellig zijn, maar (felle) kleuren kunnen een kamer een stuk kleiner doen ogen. Ga je voor wit of een lichte kleur zoals beige dan oogt de kamer meestal ruimer.

2. Overweeg de grootte van je bed

Een bed van twee bij twee meter is toch dé droom? Helaas niet het beste idee als student. Mocht je kamer aan de krappe kant zijn kun je het beste kiezen voor een bed van 1.40 of 1.60 cm. Zo kan er prima iemand blijven slapen zonder dat je noodgedwongen lepeltje lepeltje ligt, maar is het bed ook niet onnodig groot. 

3. Hang plankjes op aan de wanden

Mis je nog wat ruimte in je kamer maar is de grond al goed bezet? Hang planken op waar je onder andere je boeken op kan zetten. Als je weinig ruimte naast je bed hebt kun je ook een plankje ophangen voor je nachtlampje. 

4. Maak slim gebruik van de ruimte

Wees creatief met de ruimte die je hebt. Een kast kan veel ruimte in beslag nemen, wat de kamer kleiner doet lijken. Kies dus bijvoorbeeld voor een open kledingrek en manden in plaats van een ladenkast. Ook kun je speciale opbergdozen kopen die je onder je bed kunt schuiven.

5. Neem niet alles mee uit je ouderlijk huis 

Misschien had je bij je ouders een aardig grote kamer en was je van plan al je meubels en spullen mee te nemen. Heroverweeg dat nog maar eens, want een kamer helemaal volbouwen doet hoogstwaarschijnlijk weinig goeds. Neem dus alleen de essentials mee. 

6. Stal de kleding die je niet nodig hebt bij je oudjes

Je bent begonnen met je kleding in je nieuwe IKEA kledingkast te hangen, maar beseft halverwege dat dit noooit gaat passen. Kijk je ouders nog maar eens lief aan, want het is geen verkeerd idee om met dit zomerse weer jouw winterkleding bij hun op zolder te zetten.

7. Schaf een spiegel aan

Niet alleen handig om je outfit of je brakke hoofd in te fatsoeneren, het vergroot ook nog eens optisch je slaapkamer. Spiegeltje spiegeltje aan de wand dus!

8. Maak er wat leuks van

Je bent nieuw in het huis en het is fijn als je van jouw kamer helemaal je eigen plekkie kan maken waar je je echt thuis gaat voelen. Dus hang je favoriete vlag op, leg een kleedje neer, schaf wat planten aan en plak wat foto’s op de muur en maak er een feestje van!