1. Voorbereiding is the key

Zorg er voor dat je niet uitgehongerd naar het feestje gaat, dan vreet je je sowieso vol met al het lekkers wat binnen handbereik is. En als je eenmaal bezig bent kun je vaak niet meer stoppen. Je maakt nou eenmaal foute keuzes als je honger hebt. Het is hetzelfde als wanneer je met een lege maag boodschappen gaat doen: dan kom je ook thuis met allerlei lekkers dat je eigenlijk totaal niet nodig had.

2. Verken je opties

Pak niet het eerste de beste snackje dat je ziet. Loop eens rond en kijk wat er allemaal voor lekkers te halen valt. Niets zo vervelend dan iets lekkerders tegen te komen dan dat wat je al in je hand hebt.

3. Ga voor het betere werk

Er zijn vast wel hapjes te vinden die je zelf thuis ook klaar kunt maken. In plaats van calorieën te verspillen aan simpele hapjes ga je voor de luxere snacks. Die heb je tenslotte thuis niet. Neem het er dan ook maar van als je toch van plan bent maar een paar hapjes te eten.

4. Maak afspraken met jezelf (en houd je er aan)

Jij weet ook dat feestjes niet heel gezond zijn. Er is vaak wel komkommer te vinden of misschien zelfs tomaatjes maar dat is lang zo lekker niet. Compenseer hier toch maar mee op die caloriebommen. Zo heb je een beetje van beide werelden en heb je zelfs op een feestje wat groente naar binnen gewerkt.

5. Wees wijs met alcohol

Mixjes zijn echte caloriebommen door de frisdrank met zijn lege calorieën (en de alcohol natuurlijk). Als je gek bent op mixjes, houd het dan bij één of twee op de avond en drink het gewoon niet zo snel op. Houd het ook bij één soort drank en ga niet van alles door elkaar drinken. Ben je erg dorstig? Je hoeft natuurlijk niet alleen maar alcohol te drinken, drink tussendoor gewoon glazen water.

6. Focus je op het feest

Je bent op het feest voor de mensen (nemen wij aan) en niet voor het eten en de drank. Ga dan ook gezellig praten met iedereen en vermaak jezelf. Maak lekker een dansje op de goede muziek en geniet van de fijne sfeer. Met slechts af en toe een hapje en een drankje overleef je de avond ook echt wel.

7. Kies een strategische positie

Ga niet direct naast de ‘bar’ of de dranktafel zitten of staan. En ook niet naast een tafel vol hapjes, dan blijf je natuurlijk bezig. Richt je meer op tip 6.

8. Vertrek voldaan

Eet ook weer niet zo weinig dat je bij thuiskomst nog weer de koelkast moet opentrekken of de snacklade. Dan heb je uiteindelijk nog niks gehad aan bovenstaande tips.

 

Bron: Huffington Post