Je kent het vast wel: heb je net boodschappen gedaan, belt je jaarclubgenoot of een vriend of je mee wilt eten. Graag! Maar je wilt ook niet dat die tomaten straks liggen te schimmelen in de koelkast. 

Zo droogt je kaas niet uit

Het klinkt misschien gek, maar leg een klontje boter op je kaas of smeer een beetje op de zijkant van het stuk. Dit voorkomt dat het uitdroogt. Wel moet je het blok nog inpakken in vetvrij papier, dit in een zakje doen en het in de koelkast leggen.

Bananen vijf dagen langer bewaren

Een tros bananen bewaar je het beste door plastic folie om de bovenkant te wikkelen. Je kunt de bananen dan nog drie tot vijf dagen langer bewaren.

Broccoli in aluminiumfolie

Om groene groenten zoals broccoli het beste te bewaren, moet je een stuk aluminiumfolie om de groente wikkelen en het pakketje in de koelkast bewaren.

Champignons moeten ademen

Champignons blijven langer goed als je ze uit het plastic bakje haalt en in een papieren bakje of zakje bewaart. Ze zouden dan beter kunnen ‘ademen’.

Kruiden moet je nathouden

Fan van verse kruiden zoals munt, peterselie en koriander? Dan heb je vast gemerkt dat je deze niet lang kunt bewaren. Buiten de koelkast, in de koelkast of zelfs in de vriezer, geen van deze opties helpt je om de kruiden langer en goed te bewaren. Dé supertip: wikkel het bosje in nat keukenpapier en stop dit vervolgens in een plastic zakje of wikkel dit in een stuk plastic folie. Zo kun je het nog dagen vers houden en wordt het niet zo snel slap en smakeloos.

Bewaar je uien niet bij aardappelen

Je uien snel bedorven? Dan zullen ze vast dicht bij je aardappels liggen. Door het vocht van de aardappels rotten ze namelijk veel sneller. Uien kun je namelijk wel twee tot drie maanden bewaren!

Dek je sla af

Om je sla langer te kunnen bewaren, kun je het dit het beste in een schaal afdekken met een stuk keukenpapier en vervolgens afsluiten met plastic folie. Het papier neemt dan het vocht op en op die manier is de sla veel langer houdbaar.

Guacamole bewaar je in water

Dé guacamoletip: voorkom dat je (zelfgemaakte) guacamole bruin wordt door water in het bakje te gieten, zodat de saus helemaal onder staat. Afdekken met plasticfolie en je kunt het dagen bewaren.

 

Bronnen: Culy, NSMBL en een tip van oma.