1. Koop een goede muts

Wat voor coupe je ook hebt, klitten in je haar zijn vreselijk. Koop voor de fietsritjes naar het station een lekkere muts die niet van je hoofd waait. Het zorgt ervoor dat je haar nog prachtig zit als je in college zit.

2. Gun jezelf wat me-time

Het weer is shit buiten en je hebt in oktober nog geen tentamens. Plan voor jezelf even een rustmomentje in nu het nog kan. Kijk slechte Nederlandse films (die stiekem heel leuk zijn), haal de Sims weer uit de kast of gun jezelf een shopping frenzy in een winkel naar keuze. Een beetje zelfmedelijden kan geen kwaad.

3. Verwen jezelf met een lekker bad

Stel je voor: je komt helemaal door en door natgeregend thuis. Hoe chill is het dan als je in een overheerlijk warm bad kan stappen? Wij studenten hebben vaak helaas geen badkuip: geen geld en geen ruimte. Misschien is het een idee om toch even langs je ouders te gaan met een fles Badedas? 

4. Regel de ultimate chill outfit

Als het bovenstaande bad-plan niet werkt, zorg dan voor een superzachte outfit. De Etos hangt nu al vol met warme sokken en bij de H&M zijn er weer genoeg dikke truien te vinden. Het mooie is: het maakt niet uit hoe het eruit ziet, als het maar lekker zit!

5. Haal kaarsen in huis

Kaarsen zorgen voor gezelligheid. Het maakt je huis in de koude maanden veel knusser. Plus, ze geven warmte af. Ook niet verkeerd.

6. Kies een binge watch serie voor de koude avonden

Nadat je de stoffige teksten voor je studie hebt gelezen, is het weer tijd voor jouw serie! Een tip: kies een serie uit met minstens drie seizoenen, anders ben je zo uitgekeken. Of start gewoon opnieuw met How I Met Your Mother, verveelt nooit!

7. Sla genoeg wijn in tot en met de lente

Alcohol keeps you warm. Aangezien je toch niet naar buiten gaat omdat het (weer) regent, kan je net zo goed in een keer een dozijn aan flessen meenemen. Gluhwein is trouwens nu al in de verkoop!

8. Zoek iemand om lichaamswarmte mee te delen

Met partner kom je de koude herfst wel door. Zonder partner zijn de winterdagen alleen best wel zwaar. Misschien maar weer Happn of Tinder downloaden? Go for it! De feestdagen zijn er sneller dan je denkt.