1. Italië

Het land van de pizza, pasta, Vespa’s en vanille-ijs. Italië heeft bergen, stranden, kleine dorpjes en prachtige steden. Je kan meerde steden bezoeken in een paar dagen en wij raden je aan om te beginnen met: Florence, San Gimignano en Cinque Terre. Dit zijn de iets onbekende steden, maar als je Rome wilt bezoeken hoeft dat ook niet duur te zijn.

 

2. Tanzania

Simpelweg omdat je de Kilimanjaro (hoogste berg van Zuid-Afrika) wil beklimmen als je nog jong bent! Een fit lijf komt wat sneller boven! Grote steden die je kan bezoeken zijn Arusha, Mwanza, Tabora en Zanzibar.

 

3. India

Goedkoop reizen kan in India. Je kan beginnen in de chaos van Delhi en daarna kan je voor een prachtige zonsondergang Ganges bezoeken. Verder kan je nog grote steden zoals Bombay, Bangalore en Madras bekijken. De oude stad Varanasi, ook wel Benares genoemd, is één van de oudste steden van India. En als je er toch bent, De Taj Mahal is ook een leuke bezienswaardigheid.

 

4. Thailand

Thailand is heel goedkoop om in te leven en heeft een prachtige natuur. Begin in Bangkok en maak een tocht door de grachten. Zoek daarna één van de vele restaurantjes op om lekker te eten. Lokale biertjes die je wil proberen zijn Singha en Chang. Dan kan je je reis relaxed voortzetten door naar het strand te gaan in Phuket, Krabi of Khoa Lak. Of beklim 1237 traptreden naar Tiger Cave Tempel, een boeddhistische tempel in het noorden van Krabi.

 

phi-phi-island-tour-pixabay

 

5. Mexico

Je zou het misschien niet denken, maar Mexico heeft een geweldig partyleven te bieden. Dit land is perfect als je lange zomeravonden wil doorbrengen op het stand.

Wil je wat andere plaatsen van Mexico zien dan zit je goed bij de Tamau Falls watervallen ten oosten van San Luis Potosí. Je gaat naar Bacalar om het meer met de zeven kleuren te zien en als je niet zo van water houdt kan je naar Pico de Orizaba (de hoogste berg van Mexico). En omdat je er geweest wil zijn: Mexico City.

 

6. China

Het inmens grote land heeft veel te bieden en geeft je enorm veel energie. Begin in Bejing en loop over de Chinese muur, want, dat wil je! Ga de volgende dag met de trein naar Shanghai en bezoek één van China’s mooiste tuinen: Yuyuan Garden.

Bezoek ook nog The Bund als je in Shanghai bent en reis daarna door naar Hong Kong. Een stad die je ook gezien moet hebben. Voor een prachtig uitzicht ga je naar Victoria Harbor.

 

7. Kosovo

Het land heeft een jonge bevolking, dus jij als twintiger zal je er goed thuisvoelen. Start je reis in de hoofdstad Pristina. Je kan er goedkoop eten én stappen.

Ook hier kan je er even tussenuit en watervallen bezoeken. De Mirusha watervallen liggen verscholen in een natuurgebied. Reis verder naar Prizren om het prachtig Ottomaans verleden van dit rijk te bekijken.

 

8. Peru

Omdat de hike op de Inca trail naar Machu Picchu verdomd zwaar is. Hoe eerder hoe beter, dus zeker doen als je nog in de twintig bent! Stop eerst in Lima, de hoofdstad van Peru, als je onderweg bent naar Macha Picchu. Je kan er heerlijk eten en even wennen aan de hoogte waarop je je bevindt, voordat je aan de helse klim gaat beginnen.

Het dorpje Pisac, aan de Urubamba rivier is ook heel bijzonder. De Pisac Market is op dinsdag, donderdag en zondag, waar locals ver reizen om hun producten op die markt te verkopen.

En, waar gaat de volgende reis naartoe?

 

Bron: Thrillist
Beeld: Pixabay