Het gewicht

Niks geen gesjouw met zware laptoptassen. Laptops van Apple zijn licht en daardoor ideaal om mee te nemen naar college of in de trein. Je zou denken dat het gewicht niet zoveel uitmaakt, maar echt: op den duur til je jezelf een hernia met een zware laptop.

 

Stil

Een MacBook maakt nauwelijks geluid en is daardoor heel fijn om op te werken. Niemand heeft last van jou, en beter nog: jij hebt ook geen last van onwelkome geluiden.

 

De batterij

Niets zo vervelend als er na een uurtje werken achterkomen dat je laptop leeg is en je je lader bent vergeten. Dit zal je met een MacBook niet gebeuren: de batterij gaat de hele dag mee. Die lader kun je dus prima thuis laten liggen.

 

Zware programma’s werken goed

Moet jij voor je studie specialistische of zware programma’s installeren? (Denk bijvoorbeeld aan bewerkingssoftware of grafische programma's.) Dan werkt een Apple over het algemeen een stuk beter dan een laptop die op Windows draait.

 

Werkt goed met je andere apparaten

Als je een iPhone of iPad hebt, dan is het ideaal dat bijvoorbeeld je agenda met alle apparaten compatibel is.

 

Minder virussen

Apparaten van Apple staan erom bekend dat ze veel minder getroffen worden door virussen dan Windows-laptops. Dit komt omdat het besturingssysteem standaard goed beschermd is, en omdat er simpelweg minder virussen voor Apples bestaan.

 

Gaat langer mee

Waar een gewone laptop na 2,5 jaar vaak echt wel aan zijn einde is, gaat een laptop van Apple langer mee. Bovendien zijn ze ook waardevaster: na een paar jaar kun je nog best een flink bedrag vragen voor een tweedehands Apple.

 

Het uiterlijk

Last, but not least: een MacBook ziet er natuurlijk een stuk gelikter uit (net zoals de software). En daarmee (en oké, ook met de prijs) is het nog steeds een statussymbool.

 

Wil jij voordelig een Apple-laptop aanschaffen? Bekijk dan welke Macbook aanbiedingen er zijn bij MediaMarkt.

Wat ben jij, team Apple of team Windows?

Beeld: Pixabay/StartupStockPhotos