1. De vloer van de GK schrobben

Met het ene klusje verbrand je meer calorieën dan met het andere. Maar dat is niet de enige factor waarnaar gekeken moet worden. Je lichaamsgewicht speelt ook een rol. Over het algemeen geldt: hoe zwaarder je bent, hoe meer je verbrandt. Iemand van 80 kilo verbrandt met een uur de vloer schrobben 460 calorieën. Iemand van 60 kilo blijft steken op 350 calorieën. Dit is meteen het klusje waar je de meeste calorieën mee verbrandt.

2. Boodschappen doen

Hoe zwaarder de tassen, hoe meer calorieën je kwijtraakt. Sjouwen met die tassen dus! Per half uur tillen met zware tassen worden al snel zo’n 95 calorieën weggewerkt. En vergeet die zware kratten bier niet!

3. Koken

Met een half uur koken verbrand je al snel 45 calorieën. Reken maar zo: als je zes dagen in de week kookt, verbrand je 270 calorieën. Dat compenseert weer die biertjes die je net gekocht (en opgedronken) hebt.

4. De afwas

Nadat er gekookt is, moet de afwas gedaan worden. Vervelend klusje, maar je verbrandt er toch maar mooi 81 calorieën mee.

5. De was strijken

Heb je na de afwas ook nog zin om de was te strijken? Dan kun je rekenen op een verlies van 75 calorieën.

6. Stofzuigen

En wil je daarna stofzuigen? Vooral doen, want je verbrandt er in een half uurtje al 125 calorieën mee.

7. Tv-kijken

Genoeg van al die lichaamsbeweging? Ook in ruststand blijft je lichaam gelukkig calorieën verbranden. Een uurtje tv-kijken bijvoorbeeld, is goed voor het verbranden van tenminste 35 calorieën.

8. Slapen

Slapen is misschien nog wel de beste manier om in alle rust calorieën kwijt te raken. Je verbrandt per uur je eigen lichaamsgewicht in calorieën. Weeg je 68 kilo? Dan verbrand je 68 calorieën per uur. Zit je op een ongelukkige 103 kilo? Dan scheelt dat per uur dus ook 103 calorieën. Met een nacht van acht uur slaap kan je dus al snel 544 tot 824 calorieën verbranden. Een beter excuus voor uitslapen is er niet.