1. Je scoort niet zo veel


Studenten leven in een wilde periode waarin ze elke avond dat ze uitgaan scoren... Toch? In de praktijk valt dit heel erg tegen. In de club sta je met je voorbereide openingszinnen, maar helaas zonder succes. Inmiddels heb je al een hele grote doos onaangeroerde condooms, in verschillende kleurtjes. Leuk zeg, kun je mooie opblaasdiertjes van maken.

 

2. Je wordt dikker

Veel studenten komen aan in hun eerste jaar. Hier spreken we vooral over studenten die op zichzelf gaan wonen. Door het moedernest te verlaten heb je opeens de vrijheid om te eten en drinken wat je wilt. Dus hallo bierbuikje!

3. Het studentenleven is niet per se bruisend

De geschiedenis van je Netflix-account en Youtube-account laten zien dat je niet bekend bent met het fenomeen ‘de zon’. Niemand wil vanavond uit? Meh. Er is vast nog wel iets te zien op het oneindige internet.

4. Hygiene wordt onbelangrijk


Eerst is je standaard nog gebaseerd op je ouderlijk huis. Toen je voor het eerst je studentenhuis binnenstapte moest je dus ook even slikken. Inmiddels hergebruik je sokken van vorige week en is beddengoed verschonen een zeldzame activiteit geworden. Je was? Die gaat nog braaf mee naar je ouders.

5. Je moet je niet hechten aan je fiets

Na twee keer bestolen te zijn besef je wel dat het niet slim is om in een fiets te investeren in een studentenstad. Dus koop je een goedkoop barrel dat niets meer doet dan jou van A naar B brengen. Deze fiets wordt waarschijnlijk ook weer gejat, maar dat zag je wel aankomen. Dan maar aan de wandel.

6. Je hoeft niet de Ikea leeg te kopen

Je gaat op kamers! Wat heb je allemaal nodig? 15 borden, bestek voor een weeshuis, een soeppan. Wacht? Hebben ze ook een pan voor asperges? Meenemen! Een hangmat in je kamer, dat zie je ook wel zitten! Uiteindelijk zit je met te weinig ruimte en verplicht je jezelf eens per week asperges te eten.

7. Je gaat verlangen naar eten van thuis

Op een gegeven moment merk je dat je moeder eigenlijk ontzettend lekker kan koken. Dit besef je op 100 kilometer afstand, terwijl je staat te kijken naar een prutje wat pasta voor moest stellen. Je mist zelfs haar verschrikkelijkste gerecht - dat had je nooit verwacht.

8. Altijd te weinig geld


De week voor de 24e van de maand zijn duistere dagen waar je op een houtje bijt. Als je wel geld hebt, zorg je er wel voor dat je in de geldproblemen komt. Een terrasje hier, avondje stappen daar... Geld moet rollen, toch?