1. Iedereen is blij op terras

En dat is een feit! Men heeft de lentekriebels volledig te pakken. Bovendien roept je lichaam om vitamine D. En wanneer jij met je koppie in de zon zit, maakt je lichaam onmiddellijk deze vitamine aan.

2. Alles voor de laatste zonnestraal

Uit het werk of na college nog even op terras zitten. Je wilt niks liever! Je werd namelijk al de hele dag geconfronteerd met Instagram stories van mensen die heerlijk onderuitgezakt op terras zaten. Dus: op zoek naar het terras met nog kans op zonnestralen!

3. Frisse lucht is goed voor je!

Jazeker, een frisse neus is gezond! Zie je het niet meer zitten in de UB? Kies voor een kort intermezzo in de buitenlucht. Studies tonen namelijk aan dat wat tijd buiten doorbrengen helpt tegen stress.

4. Vanaf terras zie je alles in bloei staan

Niet alleen de mens bloeit op met lekker weer; ook alle flora en fauna profiteren van de zonnestralen. Gekleurde bloesems, groene bomen, tulpen en narcissen. Bedankt moeder natuur voor al dit moois! 

5. Lekker weer op terras betekent een alcoholische versnapering

Als je een biertje of wijntje bestelt om twaalf uur ’s middags in de winter binnen in een café lijkt het toch wat minder geoorloofd dan wanneer je dit doet op een terras. Met de zon op je bol kunnen wij best begrijpen dat je wat eerder jezelf trakteert. 

6. Je kunt lekker mensen kijken

Geef toe, wat is er nou leuker dan mensen kijken! Jij zit lekker op je stoel, omringd door jouw vrienden iedereen even kort te bekijken die langs terras komt lopen. Helemaal vermakelijk: iemand voor het terras zien staan die zijn of haar vrienden niet kan spotten en dus heel moeilijk kijkend aan het zoeken is.

7. Het is gewoon ontzettend gezellig

Veel studenten kiezen er met mooi weer voor om de studieboeken even links te laten liggen. Een paar glazen rosé of bier verder en je hebt gegarandeerd een top middag!
Goed, dus niet meer twijfelen en ga dat terras op. Je hebt het tenslotte gelezen, je lichaam heeft de zonnestralen hard nodig. Proost!