1. Alles heeft kleur!

In de herfst en (vooral) in de winter is alles grauw, maar wanneer de zomerzon tevoorschijn komt, lijkt alles opeens een stuk feller en mooier gekleurd te zijn. Bakstenen huizen, auto’s, bomen: alles is mooi gekleurd!


2. Mensen op straat

Als het lekker weer is verruilt iedereen de warme woon- of slaapkamer voor de warme buitenwereld. Of je nu gaat terrassen, wandelen, of winkelen: alles is vol met mensen. 


3. Kleding

Waar in de winter iedereen bedekt is onder een dikke laag bestaande uit jassen en sjaals, is nu iedereen lekker zomers en kleurig gekleed. Wanneer je wel iemand in een (dikke) jas ziet rondlopen, breekt het zweet je meteen uit. 


4. Winkels

Wanneer je de winkel binnenloopt, merk je meteen dat de schappen met spullen voor barbecueën en picknicken volledig geplunderd zijn. Barbecuespullen, houtskool, vlees, stokbrood: alles is weg. Met een beetje geluk kun je vroeg in de ochtend nog wat scoren als je thuis een last minute barbecue wilt organiseren. 

 

5. Alles is vol

Of je nu langs het park of langs het lokale strand of zwembad rijdt: overal is het overvol. Als je niet zorgt dat je er lekker op tijd bent - en studenten + vroeg opstaan = nee - dan heb je gegarandeerd geen leuk plekje.

Net als de standaard recreatieplekken, zijn ook onze favoriete plekken bij lekker weer he-le-maal vol. Als je zelf een plekje gevonden hebt, kun je vaak mensen voorbij zien komen die naarstig op zoek zijn naar hún eigen plekje om lekker mensen te kijken, want wees nou eerlijk: dat is het leukste aan terrassen!


6. Geklaag

Nederland zou Nederland niet zijn als mensen niet zouden klagen over het weer, ook bij lekker weer. Het is te warm, te fris, of niet lang genoeg lekker weer. Vermijd gesprekken over het weer en geniet er gewoon van!


7. Ramen en deuren staan open

De mensen die helaas de hele dag binnen moeten zitten voor hun werk (of om andere  redenen) proberen alsnog zoveel mogelijk van die zomerse frisheid mee te krijgen en gooien dus alles wat open kan open. Bij ieder huis zie je de raampjes open, of de deuren bij winkels.