1. Instant koude wijn

Soms vraagt een bepaalde situatie wel eens om een spontaan flesje witte wijn, maar je zult altijd zien dat er dan geen gekoeld ligt. De oplossing? Een bakje druiven in de vriezer! Hetzelfde effect als een ijsblokje, maar geen verwaterd wijntje als gevolg.


2. Nooit meer bruine bananen

Bruine bananen zijn verleden tijd met deze über simpele foodhack: gewoon folie om de bovenkant wikkelen.


3. Paprika snijden als een ninja

Ja natúúrlijk weten we allemaal hoe we een paprika moeten snijden, maar waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Precies.


4. Koken met wijn

Tenzij je kookt voor een heel weeshuis heb je voor de meeste gerechten met wijn als ingrediënt geen hele fles nodig. Nu verwachten we niet dat je het heel erg zult vinden om deze fles vervolgens op te moeten drinken, maar mocht dit toch het geval zijn dan biedt deze hack voor jou dé uitkomst.


5. Nooit meer Nutella verspillen

Hoe zonde is het eigenlijk om die laatste restjes Nutella in een pot zomaar weg te gooien? Juist, heel zonde. Dat gaan we dus ook mooi niet meer doen, afgesproken? Gewoon een mug cake maken. In deze video is het dan niet in de pot zelf, maar dat kan prima.


6. Aardbeien ontkronen

Ik heb nog nooit iemand het kroontje van een aardbei zien wegsnijden zonder schandalig veel van het fruit mee te snijden. Pak gewoon even een rietje erbij en klaar is Kees!


7. Knoflook pellen zonder stinkende handen

Wanneer je kookt met knoflook wil je niet dat je handen vervolgens nog drie dagen lang een uur in de wind ruiken. Gelukkig is de oplossing simpeler dan je zou denken.