1. De propper

Met name populair in het buitenland. Wie heeft er niet ooit in Mallorca/Lloret/Cherso gratis drankjes gekregen van deze zongebruinde, knappe jongeman? Shotjes voor iedereen!

 

2. Uitsmijter

Oh wat was het spannend toen je vijftien was en met een nep-ID op pad ging. Zou ‘ie het doorhebben? Negen van de tien keer hielp een beetje lief lachen en liet hij jou de club binnen. Uitsmijter, bedankt!

 

3. Het garderobe-meisje

Zorgt voor een kleine vergoeding dat jij aan het eind van de avond met je eigen jas en tas naar huis gaat. 

 

4. De barvrouw/barman

Zonder barmannen en -vrouwen geen bar, en zonder bar geen drankjes. En zonder drankjes? Geen feest! Deze mensen werken zich elke avond weer in het zweet om jou te voorzien van een goedgetapt biertje, een lekkere cocktail of een koud wijntje.

 

5. Wc-vrouw

Op de een of andere manier is dit schijnbaar toch echt een vrouwenberoep. En wat voor een! Elke avond plas, kots en andere uitwerpselen schoonmaken, daar verdien je bijna een lintje voor. 

 

6. De DJ

Misschien wel het allerbelangrijkste van de hele avond, de DJ! En dan het liefst een die jouw verzoekjes meteen afspeelt, de muziek goed laat overlopen en bijdraagt aan de feeststemming.

 

7. Fotograaf

Pics, or it didn't happen. Wat is een goede stapavond zonder dat er foto's van gemaakt worden? De huisfotograaf van de kroeg of club is een populaire gast, want de vriendengroepen staan in rijen klaar om vastgelegd te worden.