De ijverige

Het is al een wonder dat deze student überhaupt een herkansing heeft, maar toch zitten ze net als vorig jaar gewoon in de UB. Ook al is die met gewijzigde openingstijden open nu, het personeel wil immers ook een beetje vakantie. Heerlijk weer of niet, ze zien het belang van de herkansing en doen dan ook hun uiterste best om het gewoon te halen.

De genieter

Deze persoon geniet eerder van de zomer en zet het studeren op een laag pitje. Die derde kans in het komend schooljaar neemt hij dan maar voor lief.

De onwetende

“HUH?! Zijn de herkansingen in de vakantie?” Denkt deze persoon terwijl hij een dag voor het tentamen door de literatuur begint te scannen. Veel mensen verwachten, terecht, niet dat de uni zo’n onmenselijke datum plant voor een herkansing en gaan er dan ook van uit dat die voor of ná de zomervakantie zullen plaatsvinden.

De uitsteller

Die scriptie deadline vóór de vakantie die je je had voorgenomen kan je makkelijk een weekje of twee uitstellen, denk je in die laatste twee zonovergoten weken van het collegejaar. Helaas vallen die twee weken dan weer in de vakantie. Achja, je begeleider is vast ook vakantie. Die zal wel niks merken.

De boeker

Deze persoon heeft al een acht weken durende vakantie naar India, Mongolië en Thailand gepland om vervolgens dat ene stomme vak niet te halen en die middenin z’n vakantie te moeten herkansen. Potverdikkie…

De afgeleide

Stom is dat he, je neemt je voor om naar de UB te gaan, maar wordt steeds afgeleid door andere zaken. Die vrienden die wel al klaar zijn en je vragen om te gaan terrassen bijvoorbeeld. Of je struikelt onderweg en valt ‘per ongeluk’ in een stoeltje op een terras. Tja, dan moet je maar voor een biertje gaan hè.

De student van ver

Op iedere universiteit zitten wel een aantal studenten die op uren afstand van de universiteit wonen. Moet je voorstellen dat je in de vakantie terug naar huis gaat en dan acht uur moet reizen voor zo’n stomme herkansing.