1. De nerd

Het is vrijdag en iedereen zou natuurlijk al aan het weekend moeten denken. Maar de nerd (m/v) naast jou pakt zijn/haar studieboeken er nog maar eens even bij. Daar kun je nu echt niet de energie/moed/zin voor opbrengen.

 

2. De drinker

Diegene die het weekend al in de trein inluidt. Lekker onderuitgezakt met een muziekje op en een biertje of drankje in de hand. En nog drie op het tafeltje. Blijkbaar erg toe aan weekend.

 

3. De beller

Mensen die bellen, vaak in de stiltecoupé. Elke keer weer.

 

4. De ‘bigpacker’

Je weet wel, de mensen die zelf niet wassen, maar alles meenemen naar moeders. Tassen vol nemen ze mee en die zetten ze gewoon op de stoel naast zich, zodat er niemand kan zitten. En dat terwijl het spitsuur is.

 

5. De opschepper

Deze persoon, man of vrouw, moet even zijn verhaal kwijt aan zijn reisgenoot. En iedereen kan het horen. Wilde verhalen over scoren in de kroeg en wat er vervolgens allemaal tussen de lakens is gebeurd. Doe dat even lekker thuis, thank you.

 

6. De slaapkop

De slaapkop, iedereen kent hem wel, al moe terwijl het weekend nog moet beginnen. Nog even lekker een tukkie doen in de trein na een zware week. En precies op het goede moment wakker worden zodat hij het goede station niet mist.

 

7. De pensionada

De pensionada is een dagje uit geweest met de trein en heeft het meest ongunstige moment uitgekozen om terug te reizen. Vaak verschijnen pensionada’s in de vorm van een groepje bejaarde vrouwen, of een stel in uniseks-windjack. Te herkennen aan het printje met daarop de route – waar de pensionada vervolgens gemiddeld eens per vijf minuten op kijkt.