Een roadtrip – of verre backpackreis - is voor vele een echt ‘try-before-you-die’-dingetje, toch is dit voor sommige niet avontuurlijk genoeg: die upgraden een roadtrip graag naar een next level. Zo ook de deelnemers van de ‘Can You Make It?’ uitdaging. Zij gingen zeven dagen op pad zonder een rooie cent op zak. Het enige wat ze als betaalmiddel konden gebruiken waren wat blikjes Red Bull. Zelf van plan om op reis te gaan? Een oud-deelnemer van deze challenge deelt de zeven beste tips & tricks voor een geslaagde reis!

1. Accepteer onzekerheid

Het maakt niet uit hoe goed je je van tevoren voorbereidt, je komt onderweg altijd dingen tegen die je niet had verwacht. Omarm de onzekerheid die bij zo’n reis hoort of probeer deze in ieder geval zo snel mogelijk te accepteren. 

2. Bestudeer de kaart

Klinkt als iets uit de vorige eeuw, maar doe niet dom en bestudeer de kaart van je bestemming goed! Waarom? Je GPS gaat ongetwijfeld een keer moeilijk doen en je telefoon kan geen bereik hebben of gewoonweg leeg zijn. Kleine hint: de schaal op een kaart is echt superbelangrijk! Je zult niet die eerste zijn die hier de fout mee in gaat. 

3. Teambuilding

Hoe close zijn jij en je reismatties? Hopelijk heel close! Vriendschap is namelijk één van de belangrijkste elementen van een avontuurlijke reis. Zit dit niet echt lekker? Dan kun je het wel schudden. Dus begin maar vast – voor vertrek - aan een aardig staaltje teambuilding.

4. Een tweede taal

Met Nederlands kom je in het buitenland niet ver, gelukkig zijn wij Dutchies ook een ster in de Engelse taal. Toch is het handig om in een derde of misschien wel vierde taal wat basics te leren. Een Duits voor Dummies aanschaffen kan zeker handig zijn! Of Spaans of Italiaans? Who knows where the journey will take you!

5. Mueslirepen

Eten en energie zijn essentieel. Neem daarom een doosje mueslirepen mee voor onderweg. Er gaan momenten komen dat je door je voedselvoorraad heen bent en er geen winkels in de buurt zijn. Op die momenten ben je dat pak mueslirepen ergens onderin je tas heel dankbaar!

6. Een camera

Zo corny, maar zo waar: time flies when you’re having fun. Voor je het weet ben je weer thuis! Leg daarom alles wat je meemaakt vast op camera of schrijf je avonturen old-school op in een dagboek. Dit zijn herinneringen die je wilt onthouden!

7. Vertrouwen in de mensheid

Laatste advies? Geloof in de mensen om je heen. Mensen laten je echt niet zomaar vallen. Dat geldt zowel voor je teamgenoten als voor die vreemdeling die je ergens in Spanje tegen komt, je op biertjes trakteert en je in zijn huis laat logeren. Seriously, heb een beetje vertrouwen in de mensen om je heen en succes is gegarandeerd!

Wil jij samen met twee vrienden gratis het avontuur van je leven meemaken? Schrijf je dan snel in voor de Red Bull Can You Make It-wedstrijd!