1. Spreid je vingers 

Maak je handen zo groot mogelijk. De briefjes in een wervelwind-cashmachine zullen niet zo snel tussen je vingers doorwaaien, terwijl je met ‘grotere’ handen natuurlijk meer kunt graaien! Nog een voordeel: de wind gaat tussen je vingers door – met dichte handen wordt de wind teruggekaatst en dat kan ervoor zorgen dat de briefjes worden ‘afgestoten’. 

2. Gebruik allebei je handen

Omdat je geen vest, jas of trui met zakken aan mag (en je geen geld in je onderbroek mag verstoppen), is het lastiger om al je briefjes vast te houden. Als je al een flinke verzameling hebt, is het dus aan te raden om één hand/arm te gebruiken voor je gegraaide geld. Maar in het begin: gebruik allebei je handen om geld te graaien!

3. Focus je op minder tegelijk

Als overal geld waait, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Je hebt echter maar 30 seconden; geen tijd te verliezen! Focus je dus op briefje voor briefje. Probeer niet alles tegelijk te pakken, want dan pak je uiteindelijk minder.geld graaien 2

4. Houd de biljetten in de luchtstroom

Het wil weleens voorkomen dat er biljetten op de grond blijven ‘plakken’. Handig zou je denken, want dan kun je die lekker gemakkelijk oppakken. Jammer! Dat is natuurlijk té makkelijk, waardoor het niet is toegestaan. Wat je wél kunt doen: zorgen dat die briefjes weer in het spel komen. Schop met je voeten de briefjes weer in de luchtstroom, zodat je ze kunt pakken zodra ze opwaaien.

5.Ga strategisch staan

Het lijkt logisch om met je gezicht naar de voorkant - waar je de machine in gaat - te gaan staan, maar eigenlijk is het veel handiger om je om te draaien! Op deze manier sta je voor de gaten waar de lucht doorheen komt en worden de briefjes feitelijk jouw kant opgeblazen!

6. Biljetten tegen je lijf

Vervelend hè: die briefjes die tegen je lijf aan waaien, maar juist weggaan als jij ze wilt pakken! Oplossing: sla je armen om je lijf heen, zodat de briefjes op hun plek blijven. Dan kun je ze er voorzichtig tussenuit pakken. 

7. Vier geen ‘overwinningen’

Hoe blij je ook bent met dat ene grote biljet of een geniale vangst, je hebt maar 30 seconden in die machine. Een feestje vieren doe je maar als je eruit bent!